’t Fean ’58 krijgt te weinig tegen SC Berlikum

BERLIKUM – ’t Fean ’58 moest in de uitwedstrijd tegen SC Berlikum genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. De Feansters leken op een overwinning af te stevenen, maar met nog vijf minuten op de klok caramboleerde de bal met wat geluk voor de voeten van Jacob Dirk Tuininga, die meteen uithaalde en doelman Theo van der Meer kansloos liet.

“We hebben gewoon twee punten laten liggen. Dat zij vlak voor het einde nog gelijk maakten was natuurlijk wel even zuur’, vond aanvoerder Willem van Kammen, al was hij zeker niet ontevreden over het vertoonde spel. “Er werd eigenlijk niets weggegeven en wij creëerden zelf wel de kansen. Dat ze er niet ingaan is dan jammer. Maar wij waren vandaag zeker de bovenliggende partij.”

De thuisclub speelde degelijk. Willem van Kammen: “Hun verdediging stond goed en zij speelden compact op het middenveld.” Toch had ’t Fean ’58 de wedstrijd in de eerste helft al open kunnen breken. Het gevaar kwam voornamelijk van de rechtervleugel, waar Erwin Tabak een aantal keren fraai doorkwam. Uit een van deze voorzetten schoot Raoul Dijkstra keihard op de deklat. Harm Vrij was eveneens dicht bij een doelpunt. Uit een corner van Joost Nieuwenhuis zag hij zijn kopbal met een reflex door doelman Durk Boersma gekeerd. De thuisclub kon er in de eerste helft weinig tegenover stellen. De geheel vrijstaande Patrick Nauta schoot vanaf twintig meter over, het enige wapenfeit.

Kwam in de eerste helft het gevaar van Erwin Tabak, na de rust was het invaller Gerard Dotinga, terug van een blessure, die het de verdediging van de thuisclub moeilijk maakte. Hij werd een aantal keren ten koste van een overtreding gestopt. Hieruit viel ook de openingstreffer van ’t Fean ’58. André van der Molen plaatste in de 66e minuut de bal precies op het hoofd van Harm Vrij, die feilloos binnenkopte (1-0). In plaats van door te drukken trok ’t Fean ’58 zich terug voor eigen doel. Een ongelukje kan dan in een klein hoekje zitten. Dat ervaarden de blauwhemden vijf minuten voor het einde. “Maar wij blijven mooi meedoen deze competitie”, relativeerde een toch wel tevreden Willem van Kammen.

Meer foto’s te bekijken op www.jan-anne.nl.