’t Fean ’58 maatje te klein voor Leeuwarder Zwaluwen

LEEUWARDEN – ’t Fean ’58 liep tegen Leeuwarder Zwaluwen tegen een forse nederlaagop. De thuisclub was met 7-1 veel te sterk voor de bezoekers. Door de 2-1 nederlaag van medetitelkandidaat BCV tegen SC Joure namen de stadjers meteen de leiding over van de Burgumers.

Verliezen van een kampioenskandidaat is op zich geen schande. Zorgelijker is de vorm waarin de Feansters momenteel verkeren. Het is een geluk dat in de eerste competitiehelft voldoende punten zijn verzameld, waardoor de mannen van trainer Mark Bosma zo goed als veilig staan. Het seizoen lijkt nu als een nachtkaars uit te gaan.

Tegen ‘De Sweltjes’ kwamen de blauwhemden niet in hun spel. Het was voornamelijk eenrichtingsverkeer met een op de counter loerend ’t Fean ’58. Dat had bijna succes toen Raoul Dijkstra na een vloeiende aanval over veel schijven de bal via de voet van doelman Bart Wielenga op de paal zag belanden.

De thuisclub had meteen het antwoord klaar. Uitblinker Robbin Kleefstra, die veel vrijheid genoot, zette met een subtiel passje Arton Musliu vrij voor doelman Jos Bijlsma (1-0). Ondanks sterk aandringen van de thuisclub hielden de Feansters tot vlak voor het rustsignaal stand. Maar een zwabberbal vanaf 25 meter van Jaring Wouterlood van Doesburg was ook Bijlsma te machtig (2-0).

Na een verdedigingsfout vlak na rust – afgestraft door Jeton Musliu leek de wedstrijd gelopen (3-0). Uit het niets scoorde Frank te Hoeve nog tegen (3-1) en kreeg de Feansteraanhang weer hoop, zij het ijdele hoop. Vanaf dat moment was het de beurt aan de thuisclub. De veel scorende ploeg van trainer Carlo Rietdijk liet zien waarom. Via doelpunten van JetonMusliu, Robbin Kleefstra, Arton Musliu en Jaring Wouterlood van Doesburg stond na 90 minuten de 7-1 eindstand op het scorebord. Komende zaterdag wacht opnieuw een moeilijke uitwedstrijd, wanneer ’t Fean ’58 op bezoek moet bij BCV, tot deze speelronde de koploper in de competitie.

Meerf foto’s op www.jan-anne.nl.