‘t Fean 58 MP1–ONB MP1 Wie wordt kampioen?

Het Barcelona versus Real Madrid van de lage landen.

Woensdagavond 28 mei 2014 was het een komen en gaan van verkeer in Surhuisterveen. De burgemeester had speciaal een verkeersverordening uitgevaardigd, om de toestroom van de supporters die in grote getale aanwezig waren,  naar het sportpark De Ketting te begeleiden. Op het programma stond DE kampioenswedstrijd van dit seizoen ’t Fean 58 MP1 versus ONB MP1. Er stond veel op het spel, ONB heeft genoeg aan een gelijk spel en ’t Fean 58 moet winnen. Nadat er een stevige warming-up door de spelers van beide teams op de mat was gelegd riep de scheidsrechter  dhr. J.W van Kammen de aanvoerders bij hem en kon het spektakel beginnen.

Gelijk vanaf de aftrap was het duidelijk hier werd gestreden op het scherpst van de snede, hier ging het om een prijs, maar wie gaat er met de titel vandoor. Als de bondscoach dhr. Van Gaal tijd had gehad, dan was dit HET moment geweest om de diverse talenten in de dop te bekijken. Over en weer werden staaltjes van bal techniek getoond waar menig toeschouwer stil van werd. Het aanvalsspel golfde over en weer en de oooohs en de aaahs waren niet van de lucht. Naarmate de 1e helft vorderde werd ONB iets sterker en dit resulteerde in een verdiende 0-1 voorsprong. Maar de kanjers van ’t Fean 58 gaven zich niet zo maar gewonnen. Met verbeten trekken om de monden werd er gevochten voor elke meter. Gelukkig de scheidsrechter floot voor de rust. De spelers liepen allemaal naar de box om hier de nodige instructies over het te hanteren systeem nog een keer tot zich te nemen. Hier en daar werd een lichte massage toegepast om de moe gestreden spieren weer los te krijgen. De in grote getale toegestroomde supporters konden even de warmte op zoeken van het altijd gezellige clubhuis van ’t Fean 58 om aldaar te genieten van een kopje koffie of thee alvorens deze thriller weer verder ging.

En ja hoor de gladiatoren kwamen weer naar buiten. In no time was het clubhuis leeg en stond het hele veld weer vol met supporters. En wat voor een titanenstrijd zich voor de ogen van de toeschouwers ontvouwde is met geen pen te beschrijven. Als je er niet bij was zul je het niet geloven. De mannen van de leiders Jelle en Renée trokken van leer en binnen het tijdsbestek van 1 minuut was de achterstand weg gewerkt en stond er 1-1 op het score bord. Bij deze stand zou ONB kampioen zijn dus er moest nog een schepje bovenop. En dat gebeurde, met verrassend snelle combinaties werd het de tegenstander moeilijk gemaakt maar de keeper van de tegen partij stond zijn mannetje. In het publiek werd zelfs gefluisterd dat dit wel eens de 3e Friese doelman van NAC Breda kon gaan worden. Maar daar had uw reporter  nu even geen tijd voor. Het spel golfde op en neer en nu had ONB de betere kansen. En waar iedere supporter van de thuis club bang voor was gebeurde. Een misverstand tussen de achterhoede en de sluitpost van ’t Fean was voldoende om de rappe spits van ONB zijn moment off Fame te geven 1-2. Het spel was uit, ’t Fean 58 moest nu 2 keer scoren maar helaas, de goed leidende scheidsrechter floot voor het einde van de match.

ONB is kampioen en ’t Fean 58 is 2e geworden in deze spannende competitie. Een prima resultaat en de senioren trainers van de thuis club hoeven over de toekomst geen zorgen te hebben, er zit nog genoeg talent aan te komen.

Uw verslaggever van RTL sport,

Koos van Ballegooien.