’t Fean ’58 na verlies veroordeeld tot nacompetitie

SURHUISTERVEEN – Een bewogen week voor ’t Fean ’58. Na de forse nederlaag in Kollum trok trainer Yko de Boer zijn conclusie en vertrok bij de geplaagde Feanster formatie. Lieuwe van der Wijk, succesvol oefenmeester van het tweede elftal, werd vervolgens gevraagd om voor de groep te gaan staan en daar had de clubman wel oren naar. Ondanks meerdere mogelijkheden en kansen voor de thuisclub won Minnertsga met 1-2 en handhaafde zich derhalve. De blauwhemden krijgen een herkansing tegen SC Franeker, één van de periodewinnaars uit de 4e klasse.
“Geen greintje geluk”, was de eerste reactie van de gedreven Lieuwe van der Wijk. Grotendeels klopte deze analyse wel. Maar wederom vielen de doelpunten voor de tegenstander veel te gemakkelijk. En dat in een eerste helft waarin de thuisclub een veldoverwicht had en de ene na de andere hoekschop mocht nemen. Minnertsga speelde zijn favoriete spelletje en loerde vanaf het beginsignaal van arbiter Dennis Dijkstra op de tegenaanval. Bijna lukte dit na een foutieve terugspeelbal van Jan Ewoud Douwstra maar de inzet van Niels Jensma verdween rakelings voorlangs.
Na de theepauze dicteerden de gasten de wedstrijd en vergat de thuisclub ook nog eens dat spits Gerlof Glazema een gemakkelijk scorende spits is. Na een uur spelen was de Feanster defensie even niet bij de les. Glazema zorgde voor een muisstil sportpark nadat hij doelman Theo van der Meer eenvoudig passeerde (0-1). Het betekende een dreun van jewelste en het duurde even voordat de Feansters weer geloof begonnen te krijgen in een goed resultaat. Minnertsga bleef echter de bovenliggende partij en dat resulteerde met nog een kwartier te spelen in een tweede treffer. Scherpschutter was Rein Siebe Faber (0-2). Vijf minuten voor het eindsignaal verkleinde invaller Jens Hamstra de achterstand naar 1-2 maar meer zat er niet in. Hierdoor speelde Minnertsga zich veilig en had de verrassende nederlaag van concurrent VIOD tegen degradant AVC geen effect. “Minnertsga zat er goed op en loerden op onze fouten”, vond Van der Wijk. “Dat is hun favoriete spelletje en dat hebben ze goed uitgevoerd.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.

 

]