’t Fean ’58 naar finaleronde Futsalkampioenschap

’t Fean ’58 heeft donderdagavond 27 december de volgende ronde van het De Haan Westerhoff Futsalkampioenschap bereikt. In de voorronde in de sporthal van Harkema werden voldoende punten gepakt om mee te doen aan de finales in Surhuisterveen, zaterdag 29 december vanaf 17.00 uur in de Surventohal!

De eerste wedstrijd in de voorronde moest de equipe van Steven From en Mark Vos, bestaande uit doelman Jelmer van der Meer, Wibo van der Werff, Willem van Kammen, Raoul Dijkstra, Erwin Vos, Edwin Notebomer, René Mellema en John Notebomer, het opnemen tegen FC Birdaard. Deze vierdeklasser bleek een stugge tegenstander door vol te verdedigen en op de counter te spelen, echter was het Wibo van der Werff die toch voor de enige goal van de wedstrijd wist te tekenen, 1-0 overwinning.

De tweede wedstrijd was tegen onze buur vv Surhuisterveen, met onder andere oud-Fean ’58 speler Robert Jan Vos in de gelederen. Het was John Notebomer die met een kiezelhard in het dak van het doel de score opende voor de Blauwhemden. De gelijkmaker voor de buren kwam van de voet van Vos, waarna het weer Wibo van der Werff was het de winnende treffer maakt na een lange solo, 1-2 overwinning!

De volgende wedstrijd was tegen Ropta Boys, die tot die wedstrijd ook twee wedstrijden hadden gewonnen. Dat het een wedstrijd was tussen de twee finalisten was bleek ook uit de uitslag, 1-1. Het Feansterdoelpunt werd gemaakt door Raoul Dijkstra.

De laatste wedstrijd ging om des keizers baard. ’t Fean ’58 was al geplaatst, terwijl Harkema Opeinde reeds was uitgeschakeld. Dit was terug te zien in het spel van ’t Fean ’58, er werd niet meer met volle kracht gespeeld. Het resultaat hiervan was een 2-1 verlies, waarbij John Notebomer voor de goal aantekende.

Morgenmiddag (29 december), vanaf 17.00 uur, is de finaleronde in de Surventohal te Surhuisterveen. Naast ’t Fean ’58 en Ropta Boys zijn hier ook Futsal Buitenpost, sc Twijzel, vv Grijpskerk, GSVV, vv Buitenpost en sc Kootstertille vertegenwoordigd. ’t Fean ’58 komt in actie in de tweede wedstrijd, om 17.25 uur tegen sc Twijzel. Genoeg redenen om af te reizen naar onze plaatselijke Surventohal om de blauwhemden aan te moedigen!