’t Fean ’58 naar koppositie na winst op Anjum

ANJUM – ’t Fean ’58 wist in en tegen Anjum een passend vervolg te geven aan de eclatante overwinning op VC Trynwâlden een week eerder. Het werd een verdiende 1-4 overwinning, waardoor de Feansters doorstootten naar de koppositie. De grote man bij de blauwhemden was André van der Molen met drie doelpunten.

Door Jacob Hielema

Vanaf het begin lieten de bezoekers hun bedoelingen zien: druk zetten. Het bracht Harm Vrij al na twee minuten in scoringspositie. Anjum doelman Lolke Dijkstra redde echter knap met de voet. De meegereisde supporters moesten tot de twintigste minuut wachten, toen uitblinker André van der Molen uit een vrije trap de bal fraai in de kruising krulde (0-1).
’t Fean ’58 controleerde de wedstrijd. Toch kwam de thuisclub na een half uur op gelijke hoogte. Eén mogelijkheid en meteen een doelpunt. Jan Tijtsma stuurde Stephan Overkempe diep. Hij liet zien een echte spits te zijn door de bal beheerst langs doelman Jelmer van der Meer te schuiven (1-1). Het spel van de Feansters werd daarna onzorgvuldig. André van der Molen: “In de rust zeiden we ook tegen elkaar rustig te blijven. De kansen komen dan vanzelf. Want behalve de tegengoal hadden we niets weggegeven.”

Inderdaad kwamen er in de tweede helft volop mogelijkheden. Na een kwartier slalomde Jens Hamstra het strafschopgebied binnen en werd onreglementair ten val gebracht door Pope Bauke Holwerda. De goed leidende scheidsrechter Westerloo uit Uithuizermeeden kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Een buitenkansje voor André van der Molen, al toucheerde doelman Lolke Dijkstra met zijn vingertoppen nog de bal (1-2). Harm Vrij stelde Van der Molen even later in staat zijn derde te maken (1-3).

Uitgezonderd na een slippertje in de achterhoede, waardoor Overkempe vrij voor Jelmer van der Meer kwam, die fraai met de voet redde, kreeg de thuisclub geen echte mogelijkheden. Het slotakkoord was voor Willem van Kammen, die een voorzet van Erwin Vos knap inkopte (1-4). “Een verdiende overwinning”, vond André van der Molen. “Door het systeem wat we spelen creëren we meer ruimte op het middenveld. Daardoor kwam ons combinatiespel vandaag goed uit de verf.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.