’t Fean ’58 naar nieuwe nederlaag gespeeld

 

LEMMER – Tegen subtopper CVVO uit Lemmer speelde ’t Fean ’58 zaterdag in de eerste helft een kansloze wedstrijd. Na de theepauze ging het veel beter maar de thuisclub trok met een 3-1 zege aan het langste eind.

“Op basis van de eerste helft doen we hier voor spek en bonen mee”, vond aanvoerder Willem van Kammen direct na afloop. “ Een wanvertoning. In dit soort wedstrijden moeten wij gewoon eens punten gaan pakken.” Na het verspelen van een punt in de wedstrijd vorige week tegen Heerenveense Boys in de extra tijd had er qua mogelijkheden op basis van de tweede helft meer ingezeten voor de blauwhemden. “Daarom is dit ook stevig balen”, vervolgde Van Kammen. “Maar ondanks alles blijf ik nog steeds geloven in handhaving.”

Om dit te realiseren zullen de mannen van oefenmeester Yko de Boer beter bij de les moeten zijn dan in het eerste bedrijf tegen de gehavende formatie van collega Johan Wijnsma. Te vaak snelden de thuisclubvoorwaartsen, vooral over links, langs de Feanster verdedigers die ook te vaak veel te veel ruimte weggaven. Na een klein half uur spelen ging het dan ook goed mis. Gerben Visser ontving de bal na slordig balverlies en bood Lourens Visser de gelegenheid de openingstreffer op het scorebord te noteren, 1-0. Dat dit ook de ruststand werd was een klein wonder ondanks dat Joost Nieuwenhuis na goed werk van Erwin Tabak bijna de nagenoeg enigste kans voor de blauwhemden in het zijnet deed belanden.

In de tweede helft ging het stukken beter met de Feansters. Invaller Jens Hamstra haalde bij zijn eerste balcontact prachtig uit maar de bal verdween rakelings voorlangs het doel van de prima doelman van de gastheren. Nauwelijks later kreeg de thuisclub alle ruimte en leek Thomas Miedema met de 2-0 de wedstrijd te hebben beslist. Daar dacht Joost Nieuwenhuis echter anders over en zorgde uit het niets voor de aansluitingstreffer, 2-1. “Eigenlijk mocht je dit niet eens een kans noemen, waar we deze op andere momenten wel kregen”, vond Yko de Boer. Met nog twintig minuten te gaan zorgde Gerben Visser voor de 3-1 eindstand. “Een punt had er vandaag wel ingezeten”, analyseerde een balende De Boer. “Maar als je die derde treffer zo gemakkelijk weggeeft ook weer niet natuurlijk.” Volgende week wacht het cruciale duel tegen de nummer laatst Kollum.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden