’t Fean ’58 naar terechte remise in Oudega

OUDEGA – Grote vreugde na afloop van De Walde tegen ’t Fean ’58. Terwijl de thuisclub zich opmaakte voor een vreugdedansje mochten de gasten in de laatste minuut nog een hoekschop nemen. Terwijl alle blauwhemden zich verzamelden in het strafschopgebied besloot Joost Nieuwenhuis de bal kort op Erwin Tabak te spelen. Het resulteerde in een fraaie actie van de aanvaller afgerond met een vlammend schot en zorgend voor de 3-3 eindstand.

De opluchting was groot bij het zo geplaagde vlaggenschip van de Feansters. “Gerechtigheid”, vond oefenmeester Yko de Boer samen met de supporters. Na de kansloze nederlagen in de afgelopen weken besloot De Boer om het eens heel anders aan te pakken. Aanvoerder en vrije verdediger Willem van Kammen verhuisde naar de spitspositie. “Een risico, dat wel, maar het pakte goed uit”, zag ook de geplaagde De Boer. “Maar omdat Joost nog niet fit genoeg was om een hele wedstrijd te spelen, wilde ik met Willem meer vastigheid voorin.” Het pakte prima uit met vanaf de aftrap een dominerend ’t Fean ’58. Maar weer kwamen de gasten op achterstand nadat doelman Theo van der Meer een inzet niet klemvast kreeg en Gerrit Jan Breeuwsma binnen tikte (1-0). Enkele minuten later was de stand weer in evenwicht toen Edbert Groen van afstand schitterend raak schoot (1-1). Toen al was duidelijk dat het hier niet bij zou blijven. Beide teams gingen vol voor de winst met kansen over en weer. Na een klein half uur op de klok keek de defensie van de Feansters apathisch toe bij een aardige aanval en mocht aanvoerder Hette-Pieter Wink zomaar uithalen (2-1). Ditmaal rechtten de blauwhemden de rug en deze instelling zorgde ervoor dat nog voor de theepauze de gelijkmaker werd aangetekend. Een prima voorzet van linksachter Frank Veenstra bereikte uitblinker Raoul Dijkstra en deze mocht ongehinderd uithalen (2-2).

Ook in de tweede helft bleef het een aantrekkelijk schouwspel. Edbert Groen raakte de paal en Willem van Kammen kopte uit kansrijke positie naast het doel van klassedoelman Erwin Lootsma. Een kwartier voor het einde bleek maar weer eens dat het onderin de ranglijst moeilijk voetballen is. “Wij zitten in de hoek waar de klappen vallen”, mompelde een Feanster fan toen Stefan Kuiper tegen de verhouding in de 3-2 voor de thuisclub aantekende. Inmiddels waren Joost Nieuwenhuis en Erwin Tabak binnen de lijnen gekomen en dat heeft de thuisclub geweten. Nieuw elan zorgde voor een slotoffensief met als gevolg de dikverdiende gelijkmaker in de laatste minuut. “Gerechtigheid en wij probeerden te voetballen”. Yko de Boer zag dit terecht als een pluspunt met hoop op meer punten.

Meer foto’s te zien op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden