’t Fean ’58 oefent op Italiaanse bodem tegen Monti di Mola

Nadat afgelopen zaterdag de tweede seizoenshelft afgetrapt werd met een pittige eerste training en afsluitende nieuwjaarsborrel staat er voor ’t Fean ’58 een mooi affiche op het programma. Dinsdagavond zal er op het eigen sportpark ’t Ketting nog een keer getraind worden om vervolgens woensdagmiddag vanaf Schiphol op het vliegtuig te stappen richting Sardinië.

Op Sardinië in het kustplaatsje Olbia is hotel Geo Villia de thuisbasis voor een trainingskamp van vier dagen. Donderdagavond zal er geoefend worden tegen Monti di Mola wat uitkomt in de Prima Categoria. Qua niveau is dit ongeveer vergelijkbaar met de zaterdag tweede klasse in Nederland. De ploeg bivakkeert op dit moment in de middenmoot met 24 punten uit 16 gespeelde wedstrijden. Speler om in de gaten te houden bij Monti di Mola is de 28-jarige Leonardo Azzena. De aanvaller is clubtopscoorder met acht doelpunten. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg nog gewoon in competitieverband (2-1 winst tegen Olmeda) en ook komende zondag is dit het geval. Dan speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen A.S.D. Pol. Luogosanto.

Het trainingskamp op het Italiaanse eiland is onderdeel van de voorbereiding van de blauwhemden. Met een strakblauwe hemel en de temperatuur tussen de 10 en 15 graden is het prettig vertoeven op het eiland in de Middellandse Zee. De week na het trainingskamp wordt er nog twee keer getraind om op zaterdag in competitieverband de degens te kruisen met Hardegarijp. Inzet is een stevige plek aan de bovenkant van de middenmoot in de tweede klasse I.