Foto update | ’t Fean ’58 opnieuw met lege handen na nederlaag tegen Be Quick Dokkum

SURHUISTERVEEN – Door een 1-2 nederlaag tegen Be Quick Dokkum en de eerste overwinning van Hardegarijp is ’t Fean ’58 op de onderste plaats van de ranglijst beland. De thuisclub leek aanvankelijk op een forse nederlaag af te steven, maar herstelde zich in de tweede helft knap.

De Feansters verkeren in de hoek waar de bekende klappen vallen. Het zat de ploeg van trainer Yko de Boer dan ook meteen tegen. In de zesde minuut al haalde Jorn Tabak, die een moeilijke eerste helft beleefde, zijn tegenstander Janco Wiersma binnen het strafschopgebied onderuit. De goed leidende scheidsrechter Bakker uit Wolvega kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Dit buitenkansje was aan aanvoerder Jelmer Mullender, de beste man van het veld, wel besteed (0-1).

De Dokkumers bouwden een veldoverwicht op en creëerden kans op kans. Gert Jan Koopmans, Rudolf Banga en Janco Wiersma hadden de wedstrijd al in een vroeg stadium kunnen beslissen.

“Het eerste half uur voetbalden we beschamend”, vond Yko de Boer. “Apathisch, we wonnen geen duel. Ik was echt kwaad. We speelden ook veel te angstig.” Nog voor de rust bracht hij Erwin Tabak in het veld voor Jens Hamstra, die al een gele kaart op zak had. Er kwam meer agressie in het spel en het schot van de invaller vlak voor rust was meteen het eerste gevaarlijke moment aan de Feanster kant.

De tweede helft gaf een totaal ander beeld te zien. De blauwhemden kwamen furieus uit de startblokken. De druk op het doel van Eelke Kooistra werd opgevoerd en er kwamen kansen. Yko de Boer: “In de rust heb ik van de jongens geëist vanaf de eerste minuut alles op de aanval te gooien en de angst van ons af te werpen. Dan hoop je dat de gelijkmaker gauw valt.” Maar bij de eerste de beste counter van de bezoekers was het weer raak. Een voorzet van Janco Wiersma werd binnengetikt door Gert Jan Koopmans (0-2).

Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was vergiste zich. ’t Fean ’58 knokte voor elke meter en had al in de 60e minuut succes. Imani Mchimbwa kopte via de vingertoppen van Eelke Kooistra de bal op de lat. De terugspringende bal werd echter knap ingeschoten door Joost Nieuwenhuis (1-2). Er ontspon zich een spannend en boeiend gevecht, waarbij de thuisclub nog diverse kansen kreeg. In de 88e minuut leek de gelijkmaker alsnog op het scorebord te komen. Een voorzet van Joost Nieuwenhuis werd door Willem van Kammen keihard ingekopt, alleen vond hij de keeper in de baan van het schot. “Ik kan de jongens wat betreft inzet in de tweede helft niets verwijten” vond Yko de Boer, die eerlijk toegaf dat ook de bezoekers in het tweede bedrijf enkele knappe kansen kregen.

Meer foto’s zijn te vinden op de website www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden