’t Fean ’58 opnieuw met lege handen

SURHUISTERVEEN – Het betere voetbal, maar weer geen punten. Het begint zo’n beetje het verhaal te worden de laatste weken bij ’t Fean ’58. Ook tegen Dokkum bleven de Feansters met lege handen achter. Twee cadeautjes bezorgden de bezoekers de volle winst (1-2).

“Je begint er moedeloos van te worden”, zuchtte trainer Yko de Boer. “We hebben steeds het betere van het spel, maar het levert niets op. Eén puntje slechts uit de laatste drie wedstrijden. We zakken steeds verder weg.”

De wedstrijd tegen Dokkum, dat getraind wordt door zijn broer Gerrie, was nog maar twee minuten oud of de 0-1 stond al op het scorebord. Marco van Dijk kreeg de bal precies in de voeten gespeeld door zijn tegenstander en liet doelman Theo van der Meer kansloos. De thuisclub was meteen wakker en de ene na de andere aanval golfde richting de sterk keepende Patrick van der Velde. Het bleef echter bij speldenprikken.

Dokkum gokte met lange ballen op het snelle aanvalsduo Martijn Jongeling en Marco van Dijk. “Dokkum is een hardwerkende ploeg, dat wisten we, met snelle jongens voorin. Wij hadden onze tactiek daarop afgestemd”, liet Yko de Boer weten. Voor echt gevaar kon het gevreesde aanvalsduo dan ook niet zorgen. “Wij voetbalden in de eerste helft bij vlagen prima, al vond ik dat in de tweede helft iets minder.”

Het tweede bedrijf was nog maar dertig seconden oud of de thuisclub maakte al gelijk. Gerard Dotinga speelde Joost Nieuwenhuis goed aan. De routinier draaide weg van zijn tegenstander en plaatste de bal met zijn linker in de verste hoek (1-1). ’t Fean ’58 rook weer kansen en drong ook steeds meer aan, al zat het mee toen Marco van Dijk uit een scrimmage de bal tegen John Notebomer opknalde. Toch kwam Dokkum weer op voorsprong. De verdediging van ’t Fean ’58 miste de bal volledig, waardoor Martijn Jongeling vrij voor de goed keepende Theo van der Meer opdook en deze fraai omspeelde (1-2).
Een alles of niets offensief van de thuisclub had geen resultaat. Yko de Boer: “We zijn steeds de bovenliggende partij. Maar we moeten nu eens leren om de wedstrijd ook eens winnend af te sluiten.”

Meer foto’s te zien op www.jan-anne.nl.