’t Fean ’58 snakt naar het einde van de competitie

LEEUWARDEN – ’t Fean ’58 kreeg in een uitwedstrijd opnieuw een dikke nederlaag te slikken. Wisten de Feansters ruim een maand geleden de toenmalige kampioenskandidaat Blauw Wit ’34 nog haar illusies te ontnemen (2-1 zege), deze keer was de ploeg van Jacob Russchen niet opgewassen tegen de dadendrang hetzelfde Blauw Wit ‘34. De 5-0 nederlaag spreekt voor zich.

Voor de Feansters lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan nu het tweedeklasserschap al veilig is. Voor de thuisclub liggen de zaken anders. “We gaan voor de tweede plaats”, zegt voorzitter Rudy Douma. “Dan nemen we de eerste periodetitel over van kampioen Broekster Boys. Wel moeten we dan de laatste twee wedstrijden winnen.” De Leeuwarders hebben met nog één speelronde voor de boeg slechts één punt voorsprong op stadgenoot Leeuwarder Zwaluwen.
Het elftal van trainer Kees Jansen liet zien wat er op het spel stond. Al waren de beide ploegen het eerste halfuur aan elkaar gelijkwaardig. Het spel speelde zich met name af op het middenveld. Echte kansen werden er nauwelijks gecreëerd. In de 30e minuut moest ’t Fean ’58 doelman Jelmer van der Meer met de voet redding brengen op een inzet van Jan Tijtsma. Onnodig balverlies leidde twee minuten later tot de openingstreffer door Alban Miftari (1-0). In de 42e minuut bracht dezelfde speler via een prachtige omhaal de stand op 2-0. De enigste mogelijkheid voor de Feansters kwam vlak voor rust via Jens Hamstra. Zijn knal ging via de knuisten van keeper Dennis Dijkstra over.

Toen Dhirin Sewgobind in de 69e minuut via een fraaie lob de wedstrijd op slot zette was het verzet bij de bezoekers gebroken (3-0). Er kwam bij de Feansters pas weer vuur in de wedstrijd toen een drietal gretige A-junioren werden ingezet. Al was het jammer dat ze pas vanaf de 73e minuut (Erwin Tabak) en de 79e minuut (Bouwe Pals de Jong en Raoul Dijkstra) hun gretigheid mochten laten zien. Meteen kwam er meer dreiging, al konden ook zij niet voorkomen dat Jan Tijtsma na goed doorzetten van Robbin Kleefstra (4-0) en opnieuw Dhirin Sewgobind met een fraaie krul de eindstand op 5-0 bepaalden. ’t Fean ’58 leek de eer te zullen redden, maar de uithaal van Joost Nieuwenhuis schampte het lichaam van zijn teamgenoot Imani Mchimbwa, waardoor de bal net naast ging.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden