’t Fean ’58 speelt verdienstelijk De Haan Westerhof Futsal Kampioenschap

Het is inmiddels een voetbaltraditie geworden, de Futsal Kampioenschappen in Achtkarspelen met de finaleronde voor acht gekwalificeerde ploegen in de sporthal van Surhuisterveen. ’t Fean ’58 was één van deze acht ploegen en speelde een meer dan verdienstelijk toernooi.

In de kwartfinale nam ’t Fean ’58 het op tegen oud-competitiegenoot Twijzel. Lang leek een comfortabele voorsprong van twee doelpunten de blauwhemden een plek in de volgende ronde op te leveren. Doelpunten van Wibo van der Werff en André van der Molen zorgden voor deze voorsprong. Twijzel wisselde de keeper voor een veldspeler en maakte de aansluitingstreffer. De laatste minuut was spannend maar er gescoord werd er niet meer.

In de andere kwartfinale wist Grijpskerk zich te kwalificeren en zodoende trof ’t Fean ’58 weer een ex-competitiegenoot uit het zo succesvolle vorige seizoen waarin het kampioen in de 3e klasse werd. De wedstrijd kende eenzelfde karakter als de eerste. Via Erwin Vos kwamen de Feanster op voorsprong, Grijpskerk maakte vlot gelijk maar via doelpunten van Raoul Dijkstra en Edwin Notebomer werd de marge twee. Ook Grijpskerk koos aan het einde van de wedstrijd voor een extra veldspeler in plaats van een doelman. Dit leverde in de laatste minuut een doelpunt op maar ook hier behielden de blauwhemden een marge van één doelpunt en was de finale een feit.

Gedoodverfde favoriet Buitenpost was de tegenstander. De ploeg die uitstekend presteert als debutant in de hoofdklasse wist in de eerste ronde plaatsgenoot Futsal Buitenpost uit te schakelen (5-1). Vervolgens had de ploeg een verlenging nodig om het uiterst stugge en gedisciplineerd spelende Ropta Boys van zich af te schudden (1-0). De Blauwkes kwamen vrij gemakkelijk op een 3-0 voorsprong, de ploeg zakte in en wist met enkele dodelijke uitbraken toe te slaan. De Feanster gooiden er een schepje bovenop, gingen hoog druk zetten en André van der Molen scoorde de aansluitingstreffer, 3-1. Het slotoffensief was spectaculair, meeslepend en bloedstollend. Buitenpost miste twee uitgelezen kansen en ’t Fean ’58 bleef hoog druk zetten en het doel van de hoofdklasser continu bestoken. Verder dan een bal op het houtwerk en een aantal goede kansen kwam het voor de Feansters helaas niet. Een verdienstelijke tweede plek voor de Feansters na een geslaagd DHW-toernooi.

De teruggekeerde tweede klasser start weer met trainen op zaterdag 5 januari. Van 9 tot en met 12 januari gaat het op trainingskamp richting het Italiaanse eiland Sardinië om zich optimaal voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd op 19 januari tegen Hardegarijp. Tussendoor wordt er nog een oefenwedstrijd tegen eerste klasser Broekster Boys.