’t Fean ’58 start competitie met nederlaag

OUDEGA – ’t Fean ’58 leed in de eerste wedstrijd van de competitie tegen promovendus De Wâlde een onnodige 4-2 nederlaag. De ploeg uit Oudega, die twee jaar achter elkaar promoveerde, ging echter beter met de kansen om. Het was een aantrekkelijke, open wedstrijd, goed geleid door scheidsrechter Boland uit Darp.

De Wâlde was voor de Feansters een onbekende tegenstander. Een kleine vereniging, met een jonge, enthousiaste selectie. Ook Yko de Boer, de trainer van ’t Fean ’58 beschikt over een jonge groep. Eigenlijk komt de competitie enkele weken te gauw. “Het spel gaat elke week vooruit. De eerste helft vandaag was het beste wat ik tot nu toe gezien heb”, vond de Dokkumer oefenmeester.

De gasten lieten in het eerste bedrijf vaak aardige dingen zien. “Alleen scoren lieten we achterwege, daarin beloonden we ons goede spel niet”, aldus De Boer. Kansen waren er zeker, met name voor Imani Mchimbwa, Joost Nieuwenhuis en Jens Hamstra. De thuisclub was in de vierde minuut gevaarlijk door een schot van de gevaarlijke Geart Hiemstra, maar de goed keepende André de Graaf redde prima met de voet. Vlak voor rust kwam ’t Fean ‘58 door een eigen doelpunt toch nog op voorsprong (0-1). Yko de Boer: “We kregen volop kansen, we hadden meer afstand moeten nemen.”

De tweede helft begon spectaculair. Meteen na rust miste Jouke Jan de Vries voor De Wâlde na een voorzet van Geart Hiemstra. Een minuut later liet de ervaren doelman Erwin Lootsma de bal los na een schot van André van der Molen, waarna Joost Nieuwenhuis de bal voor het inschieten had. Hij schoot echter naast. Weer een minuut later haalde Corné Visser, die een ongelukkige wedstrijd speelde zijn tegenstander onderuit in het strafschopgebied. Jouke Jan de Vries wist hier wel raad mee (1-1). Daarna ging het mis voor ’t Fean ’58. Niet goed uitverdedigen brak de gasten op. Eerst scoorde Wiebe Rein Kuiper (2-1), waarna Hette Pieter Wink koppend de 3-1 op het scorebord bracht. “Ze zijn ijzersterk in de counter, daar tuinen wij toch weer in”, vond Yko de Boer.
Toen Corné Visser ook nog na twee keer geel naar de kleedkamer moest leek de nederlaag onontkoombaar. Toch bracht André van der Molen de achterstand terug (3-2), nadat Wietze Vrij in het strafschopgebied onderuit was gelopen. De drang naar meer werd de Feansters in de laatste minuut fataal toen Geart Hiemstra de 4-2 maakte.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden