’t Fean ’58 stunt met zege op koploper Zeerobben

SURHUISTERVEEN – Was Yko de Boer, de trainer van ’t Fean ’58 de vorige week verguld met een overwinning op een hoger geplaatste ploeg, na Veenwouden stuntte zijn ploeg door koploper Zeerobben met 2-1 te verslaan. Door het verlies van de mede-concurrenten voor degradatie kwamen de blauwhemden als de grote winnaar uit de 22e speelronde.

Zeerobben trof een gemotiveerd ’t Fean ’58 tegenover zich. Het werd dan ook een uitermate spannende pot, die tot het einde bleef boeien. Zeerobben-trainer Inne Schotanus: “Tot de laatste seconde zat de gelijkmaker er in. Het was dat de doelman van ’t Fean ’58 in blessuretijd een geweldige redding verrichtte, anders hadden we er nog een gelijkspel uitgesleept.”

André de Graaf, de Feanster doelman verkeert in een uitstekende vorm. “In dit soort wedstrijden moet je er staan, dan moet je scherp aan de wedstrijd beginnen. Maar we hebben het als ploeg gedaan, we hebben er met z’n allen hard voor geknokt.”

Dat ’t Fean ’58 de drie punten thuis zou houden, daar zag het in het eerste half uur niet naar uit. De thuisclub begon sterk, maar Zeerobben nam het initiatief al gauw over. Het wachten was gewoon op het moment wanneer het eerste doelpunt zou vallen. Volledig tegen de verhouding in viel het doelpunt aan de andere kant. Patrick van der Veen beroerde de bal uit een voorzet van Joost Nieuwenhuis met de hand. Strafschop en een gele kaart voor Van der Veen. André van der Molen schoot dit buitenkansje via de binnenkant van de paal binnen (1-0). Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. “Tot dan hadden we de wedstrijd volledig onder controle”, vond Schotanus. Zeerobben was de weg kwijt en had geluk dat Erwin Tabak enkele minuten later de bal op de paal schoot. In de 40e minuut haalde Patrick van der Veen Jens Hamstra onderuit. Het betekende z’n tweede gele kaart, hij kon dus vertrekken.

De tweede helft was pas 30 seconden oud toen Joost Nieuwenhuis keeper Theo Nota de bal handig ontfutselde en uit een moeilijke hoek de 2-0 binnenschoot. De thuisclub liet nog enkele grote kansen liggen, maar uit het niets scoorde David van der Pol in de 59e minuut wel (2-1). Er ontspon zich daarna een bijzonder spannend voetbalgevecht met kansen over en weer. André de Graaf onderscheidde zich bij schoten van Dylan Drent en opnieuw Van der Pol. Ook de thuisclub kreeg nog diverse mogelijkheden via Erwin Tabak, Nieuwenhuis en Van der Molen. Auke van der Wal schoot zelfs nog eens op de paal. Het slotakkoord was echter voor André de Graaf, die in de 93e minuut een inzet van Frank ten Hoeve met een uiterste inspanning net naast tikte.
Schotanus van Zeerobben was niet tevreden over het optreden van zijn ploeg. “Als je ziet hoe wij de goals weggeven, dan mis je de scherpte.”

Het feest in Surhuisterveen kon niet op, want het tweede elftal werd kampioen in de reserve 2e klasse.

Meer foto’s op de www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden