’t Fean ’58 stunt tegen titelkandidaat Blauw Wit ‘34

SURHUISTERVEEN – Blauw Wit ’34 had in de inhaalwedstrijd tegen ’t Fean ’58 goede zaken kunnen doen. Bij winst zou koploper Broekster Boys, dat de laatste tijd nogal royaal met de punten omsprong, tot op twee punten genaderd worden. De Leeuwarders zagen hun plannen echter gedwarsboomd door ’t Fean ’58. Man van de wedstrijd werd André van der Molen, die binnen twee minuten een 0-1 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is de voorsprong op SVM, dat de gevarenzone aanvoert, opgelopen tot elf punten. “Heel mooie punten vandaag”, vond aanvoerder Willem van Kammen. “Er wacht ons nog een zwaar programma, maar er kan nu nog weinig fout gaan.”
De thuisclub speelde met name de eerste helft aanzienlijk beter dan de laatste wedstrijden. Aan beide kanten werd weinig tot niets weggegeven, al leken de bezoekers in de tiende minuut op voorsprong te komen. Doelman Jelmer van der Meer redde uitstekend op een harde inzet van aanvoerder Jan Tijtsma, waarna de sterk spelende Corné Visser de opnieuw ingeschoten bal van Alban Miftari van de lijn haalde. De enigste echte kans aan de kant van ’t Fean ’58 kreeg Imani Mchimbwa, die alleen voor keeper Dennis Dijkstra verscheen, deze met een lobje verraste, maar zijn inzet daarna door Oane Rijpma zag geblokkeerd.
Toch kwamen de bezoekers voor de rust nog op voorsprong. Een harde trekbal vanaf de achterlijn belandde in blessuretijd op ongelukkige wijze via de hak van Jelmer van der Meer in het doel (0-1).

De tweede helft was aan beide kanten van minder niveau. “In de rust hadden we de afspraak gemaakt om, als we niet snel zouden scoren, we na een kwartier meer op de lange bal zouden gaan spelen”, legde André van der Molen uit. “Dat gaat ten koste van het voetbal, maar dat pakte achteraf goed uit.” Al na tien minuten moest Jelte Bottema met een knieblessure worden vervangen door Bart Bosgra, waarna Willem van Kammen naar het centrum verhuisde. Consequenties had het niet, de verdediging bleef goed staan. Ook middenvelder Wietze Vrij werd naar de kant gehaald ten faveure van Jeroen Til, die als stormram werd ingezet. Hij moest oorlog maken binnen de zestien en dat deed hij ook. In de 35e minuut werd hij tussen twee man naar de grond gewerkt. Uit de vrije trap scoorde André van der Molen op fraaie wijze (1-1). Toen Jeroen Til een minuut later het strafschopgebied indook, werd hij opnieuw onderuit gehaald. De goed leidende scheidsrechter Jansen uit Grolloo wees gedecideerd naar de stip. Voor André van der Molen begon toen helemaal de victorie (2-1). “Over de gehele wedstrijd gezien vond ik de overwinning verdiend. Verdedigend stond het goed bij ons, zij kregen weinig kansen”, vond Van der Molen. Blauw Wit ’34 eindigde de wedstrijd met tien man omdat aanvoerder Jan Tijtsma wegens twee praatkaarten vroegtijdig het veld moest verlaten.

Meer foto’s te zien op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden