’t Fean ’58 te sterk voor Heerenveense Boys

SURHUISTERVEEN – Ook in de oefenwedstrijd tegen derdeklasser Heerenveense Boys liet ’t Fean ’58 een frisse en degelijke indruk achter. De 2-0 overwinning viel ietwat magertjes uit, het veldspel zag er echter verzorgd uit. De gasten uit Heerenveen – twee jaar geleden kwamen beide teams nog uit in de tweede klasse – kwamen met een geheel verjongd team binnen de lijnen. Weliswaar werd er door de Boys goed gecombineerd, maar kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Slechts één echte kans, maar ’t Fean ’58 doelman Jelmer van der Meer bracht met de voet knap redding toen een van de Heerenveen voorwaartsen alleen voor hem verscheen.

Ook de thuisclub wist in de eerste helft – ondanks een veldoverwicht – niet echt gevaarlijk te worden. In de laatste minuut kreeg Joost Nieuwenhuis de openingstreffer als cadeautje in de schoot geworpen door een foute terugspeelbal (1-0).

Een oefenwedstrijden is een welkome gelegenheid om meerdere spelers speelminuten te geven. Daar maakte ook ’t Fean ’58 trainer Mark Bosma gebruik van. Na de rust kwamen Harm Vrij, Willem van Kammen en Edbert Groen binnen de lijnen voor Jelte Bottema, Joost Nieuwenhuis en André van der Molen. Het spelniveau leed er niet onder, de gretigheid bleef.

Jens Hamstra kreeg meteen twee kansen na aangeven van eerst Erwin Tabak en vlak daarna John Notebomer. Maar de tegen TFS nog vier maal scorende Hamstra wist de mogelijkheden deze keer niet te verzilveren. Na een halfuur kwam toch de 2-0 op het scorebord door John Notebomer, die diep werd gestuurd door Wybo van der Werff.