‘t Fean ‘58 terug op aarde

SNEEK – Na twee knappe zege’s staat het vlaggenschip van ‘t Fean ‘58 weer met beide benen op de grond. “Geen poot om op te staan”, concludeerde voorzitter Gerard Veenstra van de blauwhemden in de rust. Na een 5-0 ruststand won thuisclub ONS Sneek eenvoudig met 6-2 en is de nieuwe koploper.

Door Henk Postma

Het kan in de eerste klasse C raar lopen. Vorige week kwam ‘het andere oranje’ uit Groningen tekort tegen ‘t Fean ‘58 wat hen de koppositie kostte. Om in aanmerking te komen voor de titel reuzendoder had er vandaag dus gewonnen moeten worden tegen ONS Sneek. En dat zat er niet een moment in. Beide keren waren de Feansters kansloos tegen de best voetballende ploeg in deze spannende competitie. 

Eigenlijk was de wedstrijd na een kwartier op de klok al gespeeld. De naar Harkemase Boys vertrekkende Ewald Ottema en Wesley  Tankink zetten de thuisclub binnen een minuut op een 2-0 voorsprong. Het waren de eerste mogelijkheden in de tot dan redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Vlot combinatiespel is de grote kracht van de oranjehemden. Hoewel de gasten uit Surhuisterveen de draad weer knap oppakten na de dreun, werd de thuisclub met prima positiespel de bovenliggende partij passend bij een kampioenskandidaat. Toch werd het na een half uur spelen 3-0 toen Ewald Ottema een vrije doortocht werd verleend. Ondanks dat de doelpunten vielen als rijpe appelen bleef ‘t Fean alleraardigst meevoetballen. Het leidde overigens niet tot grote kansen. Nadat een vrije trap van Jens Hamstra op de kruising belandde, zorgden Nick Kleen en Ewald Ottema voor de 5-0 ruststand. 

Na een bakje ‘troost’, tenminste wat de Feanster aanhang betrof, pakten de gasten de draad prima op. Invaller Bard Pultrum vond knap Jens Hamstra die beheerst zorgde voor de eretreffer, 5-1. De blauwhemden konden niet voorkomen dat Mounir Loolofs het verschil weer bracht op vijf doelpunten, 6-1. Het slotakkoord kwam op naam van jeugdspeler Sietze Veenhuizen die razend knap zorgde voor de 6-2 eindstand.

“De ondergrens”, zo concludeerde assistent-trainer André van der Molen. “Zowel uit als thuis zijn wij aardig weggespeeld”. Hoewel Van der Molen hier, naar eigen zeggen, een ietwat rare smaak aan over hield, moet gezegd dat de jonge formatie zich beslist niet hoeft te schamen. “Wij richten ons nu op de wedstrijd tegen Broekster Boys volgende week. Het kan nog altijd.”