‘t Fean ‘58 uitgebekerd

TERNAARD – Spelregels wijzigen, voetbalwetten niet. En een van de oudste wetten leert dat wanneer jezelf niet scoort, de tegenstander het wel doet. ’t Fean ’58 werd er in en tegen Ternaard keihard aan herinnerd. Oppermachtig, maar geen prijs. Strafschoppen brachten uiteindelijk de beslissing. Ternaard gaat door, ’t Fean ’58 ligt uit het bekertoernooi.

De koploper van de vijfde klasse tegen de lijstaanvoerder van de derde klasse. Dat zou een makkie moeten zijn voor de bezoekers uit Surhuisterveen. Eigenlijk was het dat ook. De Feansters legden de tegenstander vrijwel de gehele wedstrijd hun wil op. Met name in de eerste helft, waarin de thuisclub geen enkele kans wist te creëren. Het eerste half uur kwamen ze nauwelijks over de middellijn.

’t Fean ’58 begon gedreven aan de wedstrijd, die nog maar een paar minuten oud was toen Joost Nieuwenhuis doelman Anne Hellinga voor de eerste keer testte. Toen na tien minuten een prachtige combinatie via Harm Vrij, Jens Hamstra door Nieuwenhuis (0-1) werd afgerond leek niets het halen van de volgende bekerronde in de weg te staan. Er werd goed gecombineerd, geduldig wachtend op de kansen. Maar de scoringsdrift haperde. En dat brak de bezoekers op. Of de Feanster aanvallers hadden het vizier niet op scherp òf doelman Anne Hellinga stond in de weg. De goalie van Ternaard groeide uit tot de man van de wedstrijd.

Toen na een misverstand in de achterhoede Ternaard tien minuten voor het einde via Simon van der Weg op 1-1 kwam rook de thuisclub dat er meer was te halen. Doelman Jelmer van der Meer moest tot twee keer toe zijn klasse tonen bij een inzet van Roel Hoekstra. Het bleef bij een gelijke stand. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Hoewel Roel Hoekstra de eerste penalty mistte – hij schoot naast – was het toch Ternaard dat aan het langste eind trok. Met opnieuw doelman Anne Hellinga in de hoofdrol. De held van de dag stopte de inzetten van Willem van Kammen en Wietze vrij.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.