’t Fean ’58 verliest ook van Heerenveense Boys

HEERENVEEN – Door de 3-0 nederlaag tegen het eveneens laag geklasseerde Heerenveense Boys blijft ’t Fean ’58 hekkensluiter. De zege geeft de Boys weer een beetje meer lucht. Voor de Feansters zal het dit seizoen een gevecht worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Toch zag trainer Yko de Boer lichtpuntjes. “Ik ben trots op mijn jongens.”

Het niveau was niet hoog in Heerenveen. Het was te zien dat de belangen voor beide ploegen groot waren. De teams waren aan elkaar gewaagd, waarbij de spelers van de thuisclub elkaar wat gemakkelijker vonden. Het ontbeerde de bezoekers vooral aan stootkracht. Terwijl het spel zich de eerste twintig minuten voornamelijk op het middenveld afspeelde brak Oane Hornstra even later de score open. Hij omspeelde drie verdedigers, waarbij hij de bal op een niet onfortuinlijke manier meekreeg en prikte deze vrij voor doelman Theo van der Meer bekeken in de hoek (1-0). Tien minuten later was Van der Meer kansloos op een van richting veranderde vrije trap van Nico de Jong (2-0). ’t Fean ’58 wist zich slechts één kans te creëren. Een lob van aanvoerder Willem van Kammen ging over doelman Tim Geilenkirchen, maar ook over het doel.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Raoul Dijkstra leek te gaan scoren. Zijn volley vanaf 20 meter ging echter net voorlangs. De strijd ging gelijk op. Ook toen al na ruim vijf minuten Jorn Tabak met een tweede gele kaart de kleedkamer kon opzoeken. Daardoor werd Raoul Dijkstra terug gehaald naar de achterste linie en ging er nog meer aanvalskracht verloren. De blauwhemden stroopten de mouwen echter nog eens op. Ondanks het ondertal was ’t Fean ’58 zeker niet de mindere en kreeg zelfs kansen op de aansluittreffer. In de 85e minuut knalde Fokko van der Veer de bal op de lat. Het leer stuitte omhoog en belandde opnieuw via de lat in handen van de keeper. In de blessuretijd scoorde invaller Gabe-Teun Top nog de 3-0, waarmee een geflatteerde eindstand op het scorebord kwam. “De uitslag is teleurstellend”, vond trainer Yko de Boer. “Maar ik ben trots op mijn jongens. De inzet en de wil was er. Ik vond dat we over de gehele wedstrijd zeker niet de mindere waren. We komen achter door twee ietwat ongelukkige goals. Maar in de tweede helft bleven we constant proberen om de 2-1 te forceren. En daarom ben ik trots op mijn spelers”, aldus Yko de Boer.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.