‘t Fean ‘58 verliest opnieuw van SC Joure

SURHUISTERVEEN – In Surhuisterveen moest ’t Fean ’58 de punten laten aan SC Joure (0-2). Na de 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd was de gastheren geen revanche gegund. Met twee doelpunten was Jacob Lubbers de gevierde man voor de bezoekers.

In een wedstrijd, waarin een zuidwester storm over het veld raasde, was goed voetbal onmogelijk. De harde wind zorgde er wel voor dat er veel kansen kwamen aan beide kanten.Het werd dan ook de wedstrijd van de keepers, die zich meermalen wisten te onderscheiden.

De Jousters kenden een prima seizoenstart, maar daarna kwam de klad erin. Zeven wedstrijden op rij werden verloren.

De gasten begonnen met de wind in de rug. ’t Fean ’58 leek al snel op voorsprong te komen. De na twee jaar blessureleed weer herstelde Erwin Tabak zag zijn inzet – na een fraaie voorzet van Joost Nieuwenhuis – gekeerd door doelman Lars Wijnalda. Even later moest ’t Fean ’58 doelman Jos Bijlsma aan de bak toen Jelte ter Heide voor hem opdook. Ook hij redde fraai, zoals diverse keren deze wedstrijd.

De bezoekers waren dichtbij de openingstreffer toen een hoekschop van Lennart Nijholt op de deklat belandde. Toch kwam SC Joure op voorsprong. Na een half uur spelen bleef de bal door de harde wind hangen en kon Jacob Lubbers zijn eerste treffer laten aantekenen (0-1).

De thuisclub kreeg vlak daarna via Harm Vrij – na aangeven van Erwin Tabak – twee grote mogelijkheden, maar de uitstekend keepende Lars Wijnalda bleek niet te passeren.

Met de wind in de rug leek ’t Fean ’58 snel op gelijke hoogte te komen. Erwin Vos dook alleen voor Wijnalda op, maar weer stond de doelman een treffer in de weg. Frank ten Hoeve was nog het dichtst bij de gelijkmaker met een inzet op de paal. Toen met nog een kwartier te spelen Joost Nieuwenhuis met rood van het veld moest zochten de bezoekers naar de 0-2. Die kwam door een droge knal van weer Jacob Lubbers. Dat het daarbij bleef dankte de thuisclub aan doelman Jos Bijlsma, die enkele keren uitstekend redde.  

Een teleurstellend resultaat”, blikte ’t Fean ’58 aanvoerder Willem van Kammen terug. “Wij voetbalden de eerste helft met de wind tegen heel goed. Je zag dat Joure zich geen raad wist met de omstandigheden. In de rust hebben we afgesproken om het anders aan te pakken. Maar dat hebben we niet goed ingevuld. We konden niet genoeg geduld opbrengen.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.