’t Fean ’58 verliest spektakelstuk van buur Rottevalle

ROTTEVALLE – Blije gezichten bij de thuisclub, het tegenovergestelde bij de gasten. In een wedstrijd waar het ook voor de neutrale toeschouwer genieten was trok Rottevalle zaterdag middels een 4-3 overwinning aan het langste eind. Met dank aan de grensrechter van de thuisclub overigens.

Het voetballend betere ’t Fean ’58 leek in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog een zwaarbevochten punt uit het vuur te slepen. De treffer van Harm Vrij zorgde voor dolle vreugde en ook de scheidsrechter wees in eerste instantie naar het midden. Dat een clubgrensrechter vaak voor twaalfde man speelt op dit niveau werd echter weer eens bewaarheid op een wel erg opzichtige manier. Scheidsrechter Van Gulik, tot het bewuste moment de beste man op het veld, ging mee in het advies van de grensrechter en annuleerde de glaszuivere treffer. De woede bij de gasten na het allerlaatste fluitsignaal was alleszins begrijpelijk maar had uiteraard geen effect op de uitslag. “Natuurlijk had ik ook de vlag omhoog gestoken”, foeterde een teleurgestelde aanvoerder Willem van Kammen. “Zo werkt dat op dit niveau. Maar als scheidsrechter trap je daar toch niet in?”

Een gelijk spel had de verhoudingen in het veld prima weergegeven. Het betere voetbal van de gasten tegenover de tomeloze inzet van thuisclub Rottevalle. In het eerste half uur waren de meeste kansen voor de Feansters maar Joost Nieuwenhuis, Erwin Tabak en John Notebomer wisten de bal niet achter de jeugdige doelman Robert de Jong te krijgen. Van thuisclub zijde miste Jorrit Schra twee prima mogelijkheden. Toch kwam de thuisclub nog voor de pauze op 1-0 toen Schra een breedtepass van Fokko van der Veer achter doelman Van der Meer werkte. En even later breidde Jorrit Hoekstra de score uit tot 2-0. Ook de Feanster aansluitingstreffer kwam op naam van een speler van Rottevalle. Cornelis Bosma was zo ongelukkig de bal achter zijn eigen doelman te koppen (2-1). Fokko van der Veer zorgde met een kopbal voor een geflatteerde 3-1 ruststand.

Invaller Raoul Dijkstra, amper in het veld, bracht met een beken schot al snel na de pauze de spanning terug (3-2) en toen André van der Molen na een klein uur op de klok de gelijkmaker op het scorebord liet noteren (3-3) ging het in grote getale meegereisde Feanster publiek er eens recht voor zitten. Het liep echter anders. Waar iedereen verwachtte dat de beter voetballende gasten de wedstrijd zouden doen kantelen zette Erwin de Wind de thuisclub weer op voorsprong (4-3). Dit werd ook de eindstand in een mooi spektakel. Jammer dat de dik verdiende gelijkmaker de gasten in feite door de neus werd geboord. “Maar wij hebben ook te weinig gebracht”, vond Willem van Kammen. “Dat moet anders, het gebeurt gewoon te vaak.

Meer foto’s op de website van Jan Anne Vrij.