‘t Fean ‘58 verspeelt dure punten aan Grijpskerk

SURHUISTERVEEN – ’t Fean ’58 had zaterdag het vizier niet op scherp staan. In de thuiswedstrijd tegen middenmoter Grijpskerk werd het een 0-0 gelijkspel. De Feansters namen de koppositie wel weer over van Leovardia, dat niet speelde.

Het trainersduo Mark Bosma en Minno van der Werff was na afloop dan ook behoorlijk teleurgesteld. “Zoveel kansen, maar ze worden niet benut. Je laat hier gewoon de punten liggen”, baalde Mark Bosma.

De eerste helft gebeurde er vrijwel niets. Tegen de gewoonte in zetten de blauwhemden niet vanaf de eerste minuut de tegenstander onder druk. Het had meer van een potje zomeravondvoetbal, al wees de thermometer het tegenovergestelde aan. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Kansen werden er niet gecreëerd. De enigste echte kans kwam pas vlak voor rust toen Jens Hamstra een voorzet van Joost Nieuwenhuis voorlangs kopte.

In tegenstelling tot de eerste helft was het tweede gedeelte een stuk levendiger. “In de rust hebben we erop aangedrongen meer de vleugels te gebruiken en op die manier druk te zetten”, liet Minno van der Werff weten. En dat werkte, de druk kwam er steeds meer. Het werd meer en meer eenrichtingsverkeer, waarin Grijpskerk slechts loerde op de counter. De Feanster aanhang werd opgeschrikt toen doelman Jelmer van der Meer in actie moest komen bij een te korte terugspeelbal. Maar hij redde attent.

Toen met Anne Jasper Rispens nog een extra aanvaller werd ingezet regen de kansen zich aaneen. De druk op doelman Dirkjan Postma werd steeds groter. Na een kwartier ging een schot van Rispens via de paal en de keeper net naast. Even later zag André van der Molen in vrije positie zijn kopbal net over gaan en zijn knal van zo’n 25 meter op de lat uiteenspatten. Kreeg Willem van Kammen de bal niet tussen de palen toen de Grijpskerk doelman de bal losliet. En schoot Joost Nieuwenhuis de bal keihard op de kruising. Mark Bosma: “Kansen genoeg, maar dan moet je ze wel benutten. Een uitslag van 4-0 zou een goede uitslag zijn geweest. We hebben vandaag echt dure punten laten liggen.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.