’t Fean ’58 verzorgt zelf haar velden

Onze vereniging maait in het vervolg zelf haar velden. Door de aanschaf van een eigen grasmaaier is ’t Fean ‘58 de eerste club in Achtkarspelen die het onderhoud van de velden in eigen beheer heeft. “Het was altijd al onze wens om dat zelf te doen en we waren hier al een aantal jaren mee bezig. We zijn blij dat het nu zover is”, zegt bestuurslid Roel Postma.

Maandagmiddag werd door De Betere Tuin en Parkmachines uit Harkema uitleg gegeven aan de vrijwilligers, die de klus elke week moeten klaren. “We beschikken over voldoende mensen, die dit werk bij toerbeurt verrichten. Werken met eigen mensen betekent dat zij gemotiveerd zijn en er voor willen zorgen dat er elke week een perfecte grasmat ligt”, aldus Roel Postma. De grasmaaier heeft een maaibreedte van 1,85 meter en kan tevens voor andere werkzaamheden worden gebruikt zoals slepen en het strooien van kunstmest. Alle vrijwilligers konden even een rondje proefdraaien. “It rint as in tierelier”, vond Harm Postma, die vol lof was over de nieuwe aanwinst.

De grasmaaier heeft een gesloten cabine, welke is voorzien van een radio. Joop van Dellen, Durk Mozes, Renze From, Harm Postma, Henk Schievink, Jan Egbert Brouwer, Peter Atsma, Piet Nieuwhof, Jan Lammers en Roel Postma zullen de maaimachine bemannen. Wietse Laanstra zal de groep adviseren over de maaihoogte, de manier van maaien en het slepen en rollen van de velden. Emi Nieuwenhuis zal het onderhoud van de machine in de gaten houden en coördineren.