’t Fean ’58 vrijwilliger Jack Bouw is verkozen tot Feanster van het Jaar

Jack Bouw is verkozen tot Feanster van het Jaar. De verkiezing vond plaats tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het ‘Feanster parlement’, de Vereniging Plaatselijk Belang Surhuisterveen.
Sinds zijn komst naar Surhuisterveen, 25 jaar geleden, is Bouw als vrijwilliger betrokken bij tal van organisaties/verenigingen in Surhuisterveen. Vanaf het begin, 25 jaar geleden, was hij actief binnen de gelederen van voetbalvereniging ’t Fean ’58 als wedstrijdsecretaris en elftalleider van het eerste team. “Een warme vereniging”, aldus Surhuisterveen. Bij de Nieuwjaarsfeesten in Surhuisterveen is hij namens ’t Fean ’58 één van de stuwende krachten. Daarnaast spant Jack zich op meerdere fronten in voor ’t Fean ’58.
Ook voor Team Surhuisterveen Alpe d’ HuZes en Samen loop voor Hoop spande hij zich in. Dit jaar is Bouw voor het vierde jaar op rij coördinator van Team Surhuisterveen Fiets voor een Huis. “Met tal van acties proberen we geld bij elkaar te krijgen voor de bouw van stenen huizen in Bangladesh. Met een micro-krediet van duizend euro, die in zes jaar moet worden afbetaald, kan een stenen huis worden gebouwd. Als Team Surhuisterveen proberen we aan het eind van het jaar voor 70 huizen een micro-krediet te hebben gerealiseerd. 10 september beklimmen we in dit kader de Alpenreus de Galibier. Op de komende Vrijmarkt op Koningsdag in Surhuisterveen pakken we weer uit voor dit goede doel!”
Ook op fietsgebied wordt dankbaar gebruik gemaakt van het organisatietalent van Bouw, die in het dagelijks leven werkzaam is bij De Vries, Everts & Numan accountants en adviesgroep. Sinds een aantal jaren maakt hij deel uit van het bestuur van Stichting Wielercomité Surhuisterveen, dat jaarlijks de Profronde, de Centrumcross en de Pieter Weening Classic organiseert. De routes van de Pieter Weening Classic zitten onder meer in zijn pakket. Daarnaast is hij coördinator van de Feanster veldtoertocht en stond hij mede aan de basis van de oprichting van Tour Fietsclub Surhuisterveen. “Als je deel uit maakt van leuke teams, dan kun je samen bergen werk verzetten en tal van mooie activiteiten ontplooien. Surhuisterveen zo gezellig is er maar 1!”
’t Fean ’58 is trots op Jack en feliciteert hem en zijn echtgenote Griet en Rick en Niels van harte met deze welverdiende onderscheiding.