’t Fean ’58 wacht nog moeilijke klus tegen DWP

SURHUISTERVEEN – Het eerste duel in de nacompetitie voor degradatie/promotie tussen ’t Fean ’58 en DWP uit St. Johannesga eindigde onbeslist. De 1-1 eindstand gaf de juiste verhouding weer. Met in de eerste helft een gevaarlijker DWP, waarna in het tweede bedrijf de thuisclub zich knap herstelde.

“Een enerverende wedstrijd”, vond DWP-trainer Jan Pasveer, “die beide kanten op kon.” De promovendus presteerde met een tweede plaats verrassend goed in de competitie en beschikt over een jonge, talentvolle ploeg. Met als absolute smaakmaker de pas 21-jarige Anton Holtrop, met 26 doelpunten topscorer in de derde klasse A.

Na vier minuten schoot André van der Molen tegen de uitstekende doelman Volken Huisman op, maar dat was ook zo ongeveer het enige gevaarlijke moment van ’t Fean ’58 in het eerste half uur. De gasten waren veel gevaarlijker. Nadat de pas 17-jarige Ewan Yaka twee kansen liet liggen was het in de 13e minuut wel raak. Doelman André de Graaf kreeg een harde schuiver van Joep de Kleijne niet klemvast, waarna Martin Sietzema uit de rebound de bal binnen schoot (0-1). “In het laatste gedeelte van de eerste helft kwamen we steeds beter in ons spel”, vond aanvoerder Willem van Kammen van ’t Fean ’58, “en dat wisten we door te zetten in de tweede helft.”

De Feansters trokken na de rust het initiatief naar zich toe. Willem van Kammen kopte een corner van Wietze Vrij net naast. Doelman Huisman kwam even later heel goed uit zijn doel en redde met de voet inzetten van Erwin Tabak en Raoul Dijkstra. De inzet van de blauwhemden werd beloond toen een schot van invaller Auke van der Wal van richting werd veranderd en Huisman kansloos was (1-1). Drie minuten later dachten de Feansters op voorsprong te komen. Een schot van Joost Nieuwenhuis, onbereikbaar voor de keeper, schampte de rug van Erwin Tabak, waardoor de bal niet in het doel belandde, maar net over ging. Ook DWP, dat vaak de lange bal hanteerde, kreeg mogelijkheden. “Zij hadden de wedstrijd ook kunnen beslissen, want DWP was sterk in de counter”, vond Willem van Kammen. “Wij speelden te enthousiast met te veel mensen voor de bal, waardoor zij veel ruimte kregen.” Met die ‘zij’ bedoelde hij de snelle Anton Holtrop, die een aantal keren in keeper André de Graaf zijn meerdere moest erkennen. Tot twee keer toe kwam hij alleen voor de Feanster sluitpost, beide keren kwam De Graaf als overwinnaar uit de strijd. Zaterdag wordt de return gespeeld. “Er is weinig van te zeggen”, vond Willem van Kammen. “We weten nu hoe ze spelen. Een uit- of thuiswedstrijd zegt niets. Op basis van de tweede helft heb ik er wel vertrouwen in.”

Meer foto’s op de website van Jan Anne Vrij.

er zijn geen afbeeldingen gevonden