’t Fean ’58 wederom tweede op zaalvoetbaltoernooi

Met als verrassing good old Reinier Stoker in de gelederen deed ’t Fean ’58 zaterdagavond 28 december mee aan de finales van het De Haan Westerhoff Futsalkampioenschap in de ‘eigen’ Surventohal te Surhuisterveen. Na vrijwel probleemloos, er werd enkel van Harkemase Boys verloren, de voorronde door te zijn gekomen moest het team van coach Steven From het in de kwartfinale opnemen tegen sc Kootstertille.

In deze kwartfinale was het diezelfde Reinier Stoker die de score opende, echter kwamen de Tilsters in de loop van de wedstrijd langszij en zodoende op een 2-1 voorsprong. Met de minuten die op de klok aan het wegtikken waren was het Frank ten Hoeve die in de reguliere speeltijd de stand weer gelijktrok met een prachtige hakbal, waardoor er verlengd moest worden. In de ‘dying seconds’ van deze verlenging was het wederom Frank ten Hoeve die scoorde, en dus de golden goal maakte die het recht gaf op het spelen van de halve finale.

In de halve finale speelden de blauwhemden tegen FC Birdaard, dat in de kwartfinale wist te winnen van Harkema Opeinde. Al binnen vijf minuten wist ’t Fean ’58 een 0-2 voorsprong op het scorebord te zetten door doelpunten van Rene Mellema, de grote man tijdens de voorronde, en André van der Molen. Na de aansluitingstreffer van FC Birdaard wist Raoul Dijkstra de 1-3 binnen te tikken waardoor de finale een feit was.

In de finale was wederom Harkemase Boys de tegenstander, zij wisten in de halve finale af te rekenen met vv Buitenpost. Hoewel de kansen voorafgaand aan de finale klein leken, was het toch Rene Mellema die onder een massaal gejuich vanaf de tribunes de 0-1 op het scorebord wist te zetten in de eerste minuten van de finale. Hierna was het echter Harkemase Boys, onder leiding van Willem van Kammen, dat de wedstrijd naar zich toe trok. Na twintig minuten was de eindstand 5-2 in het voordeel van Harkemase Boys, de laatste Feanster treffer werd gemaakt door wie anders dan Rene Mellema.