’t Fean ’58 weer met beide benen op de grond

SURHUISTERVEEN – Lang heeft ’t Fean ’58 niet kunnen genieten van de koppositie in de derde klasse. Tegen het bezoekende Wykels Hallum werden de Feansters weer met de neus op de feiten gedrukt. Een 1-3 nederlaag was het gevolg. “We hebben de punten weggegooid.”

Een terechte nederlaag. Dat vond ook ’t Fean ’58 trainer Yko de Boer, die teleurgesteld was in het resultaat. “Als je de doelpunten zo gemakkelijk weggeeft en de kansen niet benut, dan vraag je erom. We hebben vanmiddag de punten weggegooid. Want ik vond ons qua veldspel de bovenliggende partij.”

De bezoekers zetten vanaf het begin de toon. Ze waren feller en scherper en zetten vanaf de eerste minuut druk. Dat resulteerde in de 13e minuut al in de openingstreffer. Een trekbal vanaf de achterlijn werd door aanvoerder Pieter Dijkstra knap ingeschoten (0-1). De deklat stond zelfs een tweede treffer van Wykels Hallum in de weg na een inzet van Erik Niemarkt. Het eerste half uur wist de thuisclub geen enkele kans te creëren. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kregen Joost Nieuwenhuis (paal) en Erwin Tabak een mogelijkheid tot scoren. De stugge defensie, zij het met kunst en vliegwerk, bleef overeind. Yko de Boer: “Zij verdedigden heel goed, zagen goed naar de bal. Achterin speelden ze heel degelijk.”

Al na 52 minuten kwam de 0-2 op het scorebord door een treffer van Gwen Dijkstra. Pogingen van Gerard Dotinga en Erwin Tabak misten overtuiging. De 1-2 (voorzet Dotinga, afgerond door Tabak) kwam dan ook uit de lucht vallen. Al vond Yko de Boer van niet. “Wij waren echt wel op jacht naar de aansluitingstreffer.” De bezoekers breidden via een tweede treffer van Gwen Dijkstra de voorsprong nog uit (1-3).

Meer foto’s te bekijken op www.jan-anne.nl.