’t Fean ’58 weet het net weer niet te vinden en verliest.

KOLLUM – Oppermachtig, legio kansen en geen greintje geluk. Dat vond ook tegenstander Kollum in de rust van een wedstrijd die ’t Fean nooit had mogen verliezen. Onverdiend en geflatteerd verloren de blauwhemden met 3-0.

Joop Pijnacker scoort de belangrijke openingstreffer voor de thuisclub (bron: vv Kollum).

Voor veel publiek was vooral in de eerste helft de amusementswaarde hoog. Het waren de gasten die de baas waren en aanval na aanval golfde richting thuisclubdoelman Andries Dijkstra. Kollum kwam nauwelijks onder de druk uit en loerde op de counter. Na ruim 10 minuten spelen trok doelman Hessel Huisman net buiten de ‘zestien’ aan de noodrem en kwam er vanaf met een gele kaart. Bard Pultrum aan de andere kant teisterde de paal en ook Kollum raakte het houtwerk. Het wachten was op een treffer voor de oppermachtige gasten uit Surhuisterveen maar zoals zo vaak viel deze aan de andere kant. Erwin Vos lette niet waardoor goaltjesdief Joop Pijnacker een vrije doorgang kreeg. En dan weet je het wel. Kalm noteerde de routinier de de openingstreffer op het scorebord, 1-0.

Ook in het begin van de tweede helft domineerden de blauwhemden. Soms te gehaast, zonder geluk en anders was er wel de dubieus vlaggende grensrechter van Kollum die een handje meehielp. Net zo vaak ging de matig fluitende arbiter hier in mee. Anderzijds werkte de taktiek van de gasten naar behoren, dat moet ook gezegd en is natuurlijk een verdienste. Na een uur spelen kreeg Erwin Vos de gelegenheid zijn eerdere fout te herstellen maar vond de doelman op zijn pad. De blauwhemden bleven komen maar niet meer in het hoge tempo van de eerste helft. Kollum kreeg nu ook meer mogelijkheden op een tweede treffer. Hessel Huisman was telkens paraat. Er werd nog even ruimschoots gewisseld aan beide kanten maar vooral bij de gasten vloeide de energie weg. Thieme Brandsma en Benjamin Zondervan bepaalden in de slotfase de eindstand op 3-0. Oefenmeester Minno van der Werff was uiteraard teleurgesteld maar pakte de draad al snel weer op. “Wij moeten voortborduren op de prima eerste helft”, vond de geplaagde hoofdtrainer. En zo is het natuurlijk ook. Wie de laatste twee wedstrijden heeft gezien zal met vertrouwen uitkijken naar het verdere verloop van de competitie. “Het zit even niet mee en hebben geen greintje geluk op het moment”, was de terechte conclusie van Minno van der Werff. In ieder geval genieten de ook vandaag weer massaal meegereisde supporters volop van de jonge Feanster formatie.