’t Fean ’58 wint in Opeinde

OPEINDE – De blauwhemden speelden zaterdag op het prachtige sportpark van ONT in Opeinde een prima eerste helft. ONT had weinig in te brengen en mocht zich gelukkig prijzen dat het bij de rust slechts 0-2 stond. Na de theepauze vielen de gasten ver terug maar wonnen wel met 1-3.

Op de vraag waarom zijn mannen het zichzelf in de tweede helft zo moeilijk maakten was trainer Yko de Boer duidelijk. “Wij scoren niet, dat is het hele punt.” Vanaf de aftrap waren de mannen van Yko de Boer meer aan de bal en ook veel dreigender. Het was dan ook wachten op de openingstreffer en na ruim twintig minuten spelen was het raak. Wietze Vrij zette goed door en broer Harm legde de bal panklaar voor het schietgrage been van Joost Nieuwenhuis (0-1). Nog geen minuut later lag ook nummer twee achter de overigens prima spelende doelman Rory Bruinja. En weer was het Nieuwenhuis die nu een schitterende actie van Gerard Dotinga achter Bruinja deponeerde (0-2). Net voor de pauze vergat de thuisclub om de aansluitingstreffer op het scorebord aan te doen tekenen en miste Harm Vrij in kansrijke positie de kans om de wedstrijd voortijdig te beslissen.

In de tweede helft zakten de gasten ver terug en deed het spel denken aan het vorige seizoen. Beide teams speelden toen in de strijd om handhaving in de tweede klasse niet het beste voetbal. ONT weigerde te profiteren en miste enkele goede mogelijkheden. Tot twintig minuten voor het eindsignaal duurde het eer Dennis Bakker de 1-2 op het bord zette. De thuisclub drukte en ’t Fean counterde gevaarlijk, vooral via de razendsnelle Erwin Tabak. In de allerlaatste minuut kwam er aan alle spanning een eind. Harm Vrij bediende knap Gerard Dotinga en deze had geen moeite Bruinja voor de derde keer te passeren. “Een magere afspiegeling als je ziet hoeveel kansen wij weer kregen”, zei De Boer na afloop. Na drie wedstrijden is ’t Fean ’58 koploper samen met Dokkum.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.