‘t Fean ‘58 wint punt in Dokkum

SURHUISTERVEEN – Een nieuwsgierige wedstrijd zaterdag in Dokkum. Het plaatselijke Be Quick moest een stapje terug doen na de degradatie vorig seizoen maar won vorige week zijn eerste wedstrijd in en tegen SC Veenwouden. De blauwhemden begonnen ook goed door het stugge Nijland te kloppen. De hernieuwde kennismaking resulteerde in een 1-1 gelijkspel.

Door Henk Postma

De ploeg van trainer Dick Sangers, overgekomen van Balk, en opvolger van Henk Konings, was gewaarschuwd door de prima resultaten van De Feansters in de beker competitie. ‘En dus zal het vanmiddag geen makkie worden’, zo voorspelde de club in het programmablad.

Onder aanvoering van de goed spelende Erwin Tabak was het eerste halfuur voor de gasten. Al in de eerste minuut had Erwin Vos voor een vroege voorsprong kunnen of moeten zorgen. Doelman Eelke Kooistra pareerde de inzet. Het leek alsof Be Quick de kat uit de boom keek en kwam niet verder dan enkele speldenprikken. Na een kwartier spelen ging het mis bij de thuisclub. Een uitglijder van een verdediger bracht Erwin Tabak alleen voor Kooistra die beheerst voor een onverwachte voorsprong zorgde, 0-1. Hoewel de thuisclub meer aandrong kregen de mannen van Mark Bosma een grote mogelijkheid de score uit te breiden. Erwin Vos had het vizier echter niet op scherp en Eelke Kooistra lette goed op. Richting de theepauze nam de thuisclub het heft meer en meer in handen. Een hele serie hoekschoppen zorgde ervoor dat doelman Jelmer van der Meer en zijn kompanen op hun hoede moesten zijn. De counters van de blauwhemden bleven via de snelle Erwin Tabak voor gevaar zorgen.

Na de rust liet Be Quick veel meer zijn tanden zien. Er moest echter een enorme fout in de Feanster defensie aan te pas komen die leidde tot de gelijkmaker. Gert Jan Koopmans benutte simpel het buitenkansje, 1-1. Onverdiend was het zeker niet. De thuisclub liet zien dat ze veel beter kunnen dan in het eerste bedrijf getoond. De prima middenvelders Jan Jaap de Boer en Gert Jan Koopmans overtroefden hun Feanster collega’s en mede daardoor kwamen de blauwhemden er niet of nauwelijks meer aan te pas. Vlak voor tijd redde de uitstekende Jelmer van de Meer een punt voor ’t Fean ’58.

“Wij winnen vandaag een punt, zij verliezen er twee”, zei Mark Bosma na afloop en daarmee onderstreepte de Mantgumer ook de gedachte van de meegereisde fans. “Aan de bal waren we vandaag niet goed, zij heersten in de tweede helft op het middenveld en de tweede bal was meestal voor hun.” Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen VVI.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.