’t Fean vecht maar verliest in slotfase

SURHUISTERVEEN – Een wedstrijd met twee gezichten zaterdag op Sportpark De Ketting in Surhuisterveen. Gedeeld koploper Broekster Boys domineerde in de eerste helft maar viel in het tweede bedrijf ver terug. Piet Wessel Dijkstra besliste in de laatste minuut de wedstrijd middels een knap ingeschoten vrije trap.

De 1-2 zege werd uitgebreid gevierd door de opgeluchte mannen van oefenmeester Jan Mulder. In tegenstelling tot de spelers en de aanhang van de zo geplaagde formatie van Yko de Boer. De Dokkumer verlengde in de afgelopen week zijn contract met de Feanster tweedeklasser en hoopt op een ommekeer. “Zoals wij in de eerste helft speelden lukt dat zeker niet”, stelde De Boer na afloop. “Alle duels op het middenveld gingen verloren. Dan mag je nog van geluk spreken dat het in de rust slechts 0-1 staat.” Om daar terecht aan toe te voegen dat de gasten wel over veel meer kwaliteiten beschikken dan de ook nog eens gehavende formatie van de Feansters.

En toch had het heel anders kunnen lopen. Ondanks een handvol kansen voor de gasten in het eerste kwartier van de wedstrijd counterde de thuisclub halverwege de eerste helft bijna naar een op dat moment niet verdiende voorsprong. Robert Jan Vos wist zich geen raad met de uitstekende voorzet van broer Erwin. Dat kan ik beter dacht even later de van VCR gehaalde Rienk de Haas. De topscorer van de Danwoudsters klopte Doelman Theo van der Meer van de thuisclub beheerst en tekende voor een verdiende 0-1 ruststand. Het was aan dezelfde doelman, hij mocht na afloop de bloemen ontvangen als ‘man of the match, te danken dat de marge niet ruimer uitviel. In de pauze was het de beurt aan Yko de Boer. “Wij lieten het op het middenveld helemaal liggen”, heb ik de jongens gezegd. “Dat moet anders.”
En dat werkte. De thuisclub ging de strijd aan en zorgde er voor dat het een echte wedstrijd werd. Na een klein uur spelen bediende Joost Nieuwenhuis de ingevallen Harm Vrij en zowaar was het zomaar gelijk (1-1). De gasten schrokken en leken een tik te hebben gekregen van de geestdrift van de blauwhemden. Toch ging het nog mis. In de allerlaatste minuut mochten de gasten een vrije nemen op een kansrijke plek. Piet Wessel Dijkstra wist hier wel raad mee en daarmee hield de formatie van Jan Mulder gelijke tred met de andere favorieten voor de titel. “Na de enorme teleurstelling van het afgelopen seizoen staat het er goed op”, vertelde de na dit seizoen bij Broekster Boys vertrekkende Mulder. Zaterdag wacht de topper tegen Zeerobben voor de Broeksters. ’t Fean bestrijdt VEV ’67 en kan bij een goed resultaat vooral zichzelf een goede dienst bewijzen.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.