’t Fean ’58 hersteld zich in tweede helft tegen Blauw Wit ’34

SURHUISTERVEEN – Hoogstaand was het niet, enerverend wel. ’t Fean ’58 en het bezoekende Blauw Wit ’34 verdeelden de punten eerlijk (1-1) in een wedstrijd, die met name in de tweede helft boeiend was. Voor rust bakte de thuisclub er niet veel van. “Zwak zelfs”, zo kwalificeerde trainer Jacob Russchen de eerste helft het optreden van zijn ploeg. De 1-0 voorsprong bij rust was tegen de verhouding.

De Leeuwarders hadden nog één overwinning nodig om zich veilig te spelen. En daar gingen ze ook voor. De thuisclub werd meteen onder druk gezet, al duurde het ruim twintig minuten voor de bezoekers hun  eerste echte kans kreeg. Victor Djukic legde de Feanster verdediging in de luren, maar zijn inzet ging net voorlangs. Toen gelegenheidsspits Ale Lanting de bal ietwat gelukkig meekreeg faalde hij niet en verschalkte keeper Dennis Dijkstra koelbloedig (1-0). “We begonnen te slap aan de wedstrijd, we speelden te veel verstoppertje”, vond Jacob Russchen. Dat verschafte Hayo Dijkstra nog een knappe kopkans, terwijl doelman Jelmer van der Meer reddend moest optreden toen Djukic vrij op hem afkwam.

De tweede helft speelde ’t Fean ’58 een stuk beter. De start was veelbelovend met twee knappe kansen van Auke van der Wal en Imani Mchimbwa, beide op aangeven van André van der Molen. “Toen hadden we de wedstrijd kunnen beslissen”, vond Russchen, die kon leven met de uitslag. Bij vlagen werd er knap gecombineerd. Toch kon niet worden voorkomen, dat Djukic de gelijkmaker scoorde (1-1). Er kwamen nog kansen over en weer, in de stand kwam geen verandering meer.

Met nog drie speelronden voor de boeg staat er voor de Feansters niets meer op het spel. Jacob Russchen: “De doelstelling om drie wedstrijden voor het einde veilig te zijn hebben we bereikt.”

er zijn geen afbeeldingen gevonden