’t Fean’58 kan weer niet winnen van Kollum

SURHUISTERVEEN – Wist ’t Fean ’58 het vorige seizoen niet van Kollum te winnen, zaterdag streken de bezoekers opnieuw de volle winst op. In een gelijk opgaande wedstrijd zegevierden de oranjehemden met 0-2, waar een gelijkspel de verhouding was. Het was de eerste nederlaag voor de Feansters deze competitie

Wierd Kuipers, inwoner van Surhuisterveen, maar sinds dit seizoen trainer van de Kollumers, kon zich daarin vinden. “Een gelijkspel had ik mee kunnen leven”, vond hij. “De vorige week speelden we veel beter, maar verloren we. Vandaag was het minder, maar winnen we. Zo gaat het in het voetbal.” Een mening, die door Willem van Kammen, aanvoerder van ’t Fean ’58 werd gedeeld. “Tegen Veenwouden wonnen we omdat we effectiever met de kansen omgingen, vandaag was dat niet het geval.”

Want kansen kwamen er zeker aan beide kanten. Voor rust zag de ongelukkig spelende Imani Mchimbwa na een knappe crosspass van Joost Nieuwenhuis zijn lob wel over keeper Eppie Weidenaar gaan, maar ook naast het doel. Aan de andere kant had Joop Pijnacker de bal voor het inkoppen, maar de anders zo trefzekere spits miste nu.
Hoewel er dus zeker geen sprake was van een 0-0 wedstrijd duurde het tot de 65e minuut voordat Kollum op voorsprong kwam door een benutte strafschop van Joop Pijnacker. “Wie de eerste goal maakt wint de wedstrijd”, dacht Wierd Kuipers. Hij kreeg gelijk, maar aan beide kanten werden nog diverse kansen gecreëerd. Kuipers: “Als er één ploeg scoort wordt er risico genomen. Wij kregen daardoor meer ruimte, maar maakten daar onvoldoende gebruik van. En ik vond dat ’t Fean ’58 scherper was in de duels.” Er speelden zich voor beide doelen hachelijke momenten af. Jelmer van der Meer hield Marinus Hoekstra met de voet van de 0-2 af, terwijl Imani Mchimbwa aan de andere kant de lat raakte en Joost Nieuwenhuis een gemakkelijke bal langs de verkeerde kant van de paal schoot. “Na de 0-1 probeerden we toch te blijven voetballen”, vond Willem Van Kammen. “Dan moet je het geluk hebben, dat de bal een keer goed valt en dat geluk hadden we vanmiddag niet.” Pas in de 89e minuut maakte Hein van Marrum aan de spanning een einde door een pass van invaller Ieman Mirzadeh binnen te tikken (0-2).

Meer foto’s zijn te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden