’t Fean’58 op alle fronten afgetroefd

VEENWOUDEN – Een stuurloos ’t Fean ’58 verloor zaterdag kansloos in en tegen SC Veenwouden. De voorwaartsen van de thuisclub konden zich naar hartenlust uitleven tegen de chaotisch verdedigende blauwhemden. Met de 3-0 nederlaag mochten de Feansters bovendien de handen dichtknijpen.

Grote man bij de thuisclub was spits Wytze Veenstra. De boomlange Veenstra kreeg vooral voor de theepauze kans op kans. Het was aan doelman Jelmer van der Meer te danken dat de rust werd bereikt met een dubbelblanke score. Het moet gezegd dat de gasten met het gemis van de geblesseerden Jelte Bottema en Harrie Groen nogal wat verdedigende impulsen misten. De thuisclub probeerde het vanaf het beginsignaal van scheidsrechter De Zeeuw vanaf de flanken en dat zorgde voor chaotische taferelen binnen het onzekere elftal van oefenmeester Jacob Russchen. De gelatenheid vooral buiten het veld droeg zeker niet bij aan het zelfvertrouwen bij de spelers. Eigenlijk was er niet eens veel mis met de inzet van de Feanster hoofdmacht. Het ontbrak echter aan visie waardoor er geen enkele lijn was te ontdekken in het spel van de blauwhemden. Voor met name de youngsters John Notebomer en Corné Visser was en is het momenteel lastig om te wennen aan het tweedeklasse niveau. Toch waren het met name deze twee die zich nog enigszins konden onttrekken aan het zorgwekkende en onsamenhangende niveau van het elftal.
Met de 0-0 ruststand was er ook bij de vele supporters van de blauwhemden nog hoop op een gunstig resultaat. Echter in een tijdsbestek van enkele minuten werd deze hoop wreed de grond ingeboord door met name Wytze Veenstra. Middenvelder Erik de Vries kreeg alle ruimte en bediende de volledig vrijstaande Veenstra op maat. De intikker betekende de dikverdiende 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Een minuut later belandde een vrije trap op het hoofd van de wederom teveel vrijheid genietende Wytze Veenstra en met de 2-0 voorsprong was de wedstrijd in feite beslist. Vijf minuten voor het eindsignaal besloot arbiter De Zeeuw het vlagsignaal van de Feanster grensrechter ditmaal te negeren waardoor Wytze Veenstra zijn hattrick kon voltooien en de eindstand niet eens geflatteerd op 3-0 mocht bepalen. De tweede seizoenshelft wordt cruciaal voor de Feansters met vooral thuiswedstrijden tegen degradatiekandidaten. IJs en wederdienende wacht zaterdag het Trynwâlden van Marten van der Kamp. Dat er dan uit een ander vaatje zal moeten worden getapt zal duidelijk zijn voor spelers en begeleiding.

Meer foto’s zijn te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden