’t Fean’58 sluit seizoen af met klinkende zege

Doelman Jelmer van der Meer naar hoofdklasser Drachtster Boys

SURHUISTERVEEN – Na enkele wedstrijden waarin niets meer te halen was, dit was ook te merken aan de uitslagen, was ’t Fean’58 zaterdag oppermachtig tegen degradant Waterpoort Boys. De met 4-0 gewonnen en sportieve wedstrijd stond in het teken van afscheid.

Vooraf aan de wedstrijd werd Jelte Bottema gehuldigd wegens het spelen van zijn honderdste wedstrijd in de hoofdmacht van de blauwhemden. Het was het begin van een middag waar nogal wat bosjes bloemen werden uitgereikt. Good-old Reinier Stoker stopt en Jeroen Til en Arjen van Duinen kozen voor het spelen van wedstrijden op een lager niveau. Het meest spraakmakende nieuws was deze week echter het naderende vertrek van doelman Jelmer van der Meer. De 26-jarige sluitpost van de Feansters werd onlangs door de Drachtster hoofdklasser benaderd en koos voor een uitdagend avontuur. “Dêr baalde ik earst wol fan”, vertelt keeperstrainer Dries Woudstra. “Skande foar ús mar
foar Jelmer fansels in fantastiske útdaging.” Gevoetbald werd er ook. De artiesten gunden elkaar veel ruimte en daarom werd het voor het publiek, ondanks de regen, toch nog een aantrekkelijk schouwspel. Al na negen minuten spelen verzilverde Imani Mchimbwa een afgemeten voorzet (1-0). In het vervolg van de eerste helft kreeg de thuisclub legio kansen de score uit te breiden. De uitstekende doelman van de gasten bleek echter meestal de grote sta in de weg. Toch verdubbelde Auke van der Wal de stand na een half uur op de klok na aangeven van Imani Mchimbwa (2-0). Na de theepauze was het al snel jubilaris Jelte Bottema die de 3-0 liet aantekenen. Hierna was het tijd voor Reinier Stoker en Arjan van Duinen om nog éénmaal de arena te betreden. Hoewel Reinier Stoker nog enkele fraaie mogelijkheden werd geboden door zijn medespelers zat een afscheidsdoelpunt er niet in. Dat lukte Arjan van Duinen wel. Na een overtreding op John Notebomer binnen het zestienmetergebied, bepaalde Van Duinen de eindstand vanaf de stip op 4-0.

Meer foto’s zijn te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden