’t Fean’58 voortvarend uit de startblokken tegen SC Veenwouden

SURHUISTERVEEN – Het was lang geleden dat ’t Fean ’58 de eerste competitiewedstrijd wist te winnen. In de thuiswedstrijd tegen SC Veenwouden was het eindelijk zover. Na 90 minuten pronkte er een 4-2 stand op het scorebord en met deze uitslag mocht de thuisclub niet klagen. “Een mooie opsteker”, vond trainer Jacob Russchen

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het verschil was echter dat SC Veenwouden slordig met de kansen omsprong, terwijl de Feansters zich daarin juist effectief toonden. De thuisclub liet zich de eerste tien minuten overdonderen door de bezoekers. Al na vier minuten liet Stefan Jan Sijtsma dan ook de 0-1 noteren. Voor rust maakte ’t Fean ’58 nog gelijk. Jens Hamstra werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. André van der Molen benutte de door de uitstekend fluitende Daan Schaper uit Groningen toegekende strafschop (1-1).

Met name in het begin van de tweede helft kregen de bezoekers mogelijkheden om de score uit te bouwen. De op de linkervleugel opererende Rinse Procee bezorgde de debuterende Bart Bosgra een moeilijke middag. Zijn gevaarlijke voorzetten werden echter slordig verwerkt. Toch kwam SC Veenwouden weer op voorsprong. In de 65e minuut kopte Wytze Veenstra een honderdprocent kans nog voorlangs (voorzet Procee) om in dezelfde minuut vanaf 25 meter de balkeihard in de kruising te schieten. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd (1-2).

Een minuut later stond het echter al weer gelijk. ImaniMchimbwa legde de bal terug op invaller Auke van der Wal en hij schoot de bal keurig binnen (2-2). “Dit was een cruciaal moment in de wedstrijd”, vond Jacob Russchen. “Hadden we niet zo snel gescoord, dan was het moeilijk voor ons geworden.” De Feansters roken onverwacht winstkansen. In de 83e minuut werd een vrije trap van invaller Ale Lanting keurig binnengekopt door aanvoerder Willem van Kammen (2-3). Toen drie minuten later een vrije trap van Wietze Vrij de hand van een verdediger raakte, wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip. Ale Lanting tekende voor de 4-2.

er zijn geen afbeeldingen gevonden