Teamindelingen SJO Feanstars 2019/2020

Al enige tijd zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen. Daar komt veel bij kijken. Voordat onze teams straks in augustus de trainingen weer kunnen aanvangen maken vele vrijwilligers overuren. We zijn dan ook erg blij met deze vrijwilligers die het jeugdvoetbal in Surhuisterveen een warm hard toe dragen en het mogelijk maken dat er iedere week weer gevoetbald kan worden. We nemen u graag mee in onze voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Indeling
Ook afgelopen seizoen hadden we voor elke leeftijdsgroep weer een coördinator. Deze negen coördinatoren vormen samen met een viertal commissieleden de technische commissie van de SJO Feanstars. Vanaf december is er gewerkt aan de indeling van de teams voor volgend seizoen. Het mag duidelijk zijn dat hier niet over één nacht ijs is gegaan. De technische commissie doet een voorstel betreffende de teams en de indeling. Hoeveel teams kunnen we maken en wie speelt er in welk team. Ze proberen iedere speler zo goed mogelijk in te delen. Dat doen ze als eerste door te selecteren op voetbalkwaliteit, maar ook kijken ze naar de teamsamenstelling of wellicht zijn er bijzondere omstandigheden. Vervolgens is deze indeling door de SJO Feanstarscommissie vastgesteld.

Voor een aantal spelers zal voor volgend seizoen dispensatie worden aangevraagd omdat we ook voor hen het speelplezier zoveel mogelijk nastreven. Met de ouders van deze betrokken spelers is hierover overleg geweest.

Leiders en trainers
Nu de teamindelingen klaar zijn is de technische commissie ook gestart met zoeken en benaderen van trainers en leiders voor de teams. Gelukkig gaat dit op een veelal positieve manier en iedereen is over het algemene van goede wil wanneer het de begeleiding van de teams betreft. Maar er moet wel worden gezegd dat er voor verschillende teams nog begeleiding wordt gezocht. Welke vacatures er nog zijn, wordt duidelijk bij de teamindeling. Er staat dan bij het betreffende team geen leider en/of trainer genoemd. Natuurlijk hopen we dat deze lege plekken zullen worden ingevuld, helpt u hieraan mee?.

Mocht dit onverhoopt niet lukken, hebben wij als Feanstarscommissie besloten deze functie per week in te laten vullen door ouders, volgens een vooropgesteld schema zodat een ieder onderling kan ruilen. Mocht dit niet gaan lukken kunnen we het team niet inschrijven in de competitie. Dit verdient absoluut niet onze voorkeur.

Vragen?
Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden dan kunt u terecht bij de leden van de SJO Feanstarscommissie of bij de coördinatoren. Namen en telefoonnummers staan in de informatiegids voor ouders, uitgegeven door de SJO Feanstars.

De indeling kunt u downloaden via deze link.

De Feanstarscommissie