Thuiswedstrijd voor Gerald Postma

Voor veel familie en vrienden mocht Gerald Postma (20) gisteren in de tweede helft zijn kunsten vertonen. De uit Augustinusga afkomstige voetballer speelt al een jaar of tien bij de Groningse eredivisionist. “Op een toernooi, toevallig ook hier in Surhuisterveen, was er een scout van FC Groningen aanwezig”, vertelt Postma. “Zodoende mocht ik naar de voetbalschool en dat ging eigenlijk boven verwachting. Ik mocht blijven en kwam een jaar later in de D2 terecht.”

Via alle jeugdteams kwam hij in de beloften te spelen en krijgt dit jaar de kans om zich te laten zien. “In de winterstop mocht ik mee naar Spanje voor een trainingskamp. Heel bijzonder, ook omdat het de eerste keer was dat ik in een vliegtuig stapte.” Aan de discipline is Gerald inmiddels wel gewend geraakt. “Ik kon niet zomaar even op het fietsje naar Surhuisterveen vandaag. Melden in Groningen en dan de bus in. Vooraf was ik niet extra gespannen of zo maar ik vond het wel geweldig om vandaag in mijn eigen omgeving te voetballen. Ik genoot extra en wilde mij natuurlijk laten zien.”

Dat ook trainer Danny Buijs hem complimenten maakte viel natuurlijk erg in de smaak. En dat was misschien wel de grootste winst voor de ambitieuze verdedigende middenvelder. “Gelukkig krijg ik ook veel steun van de oudere spelers”, vertelt Postma tot slot. “Vooral van Mike te Wierik en Ruben Jenssen.” In de slotfase beloonde Gerard Postma familie, vrienden en fans middels een prachtige treffer. Het paste bij de prachtige middag op sportpark ’t Ketting.