Topper eindigt in overwinning voor sterk ‘t Fean ‘58

LEEUWARDEN – Een met veel zelfvertrouwen spelend ’t Fean ’58 won zaterdag de kraker tegen sc Leovardia. In een tijdsbestek van twee minuten, na een uur op de klok scoorden de mannen van Mark Bosma en Minno van der Werff tweemaal, was de 0-2 genoeg voor de drie punten.

Op het sfeervolle sportpark Kalverdijkje Noord had zich veel publiek verzameld om getuige te zijn van een absolute topper in de derde klasse B. De jonge fusievereniging uit Leeuwarden, ontstaan uit de roemruchte zondagclubs sc Leeuwarden en Rood Geel, koos voor de zaterdag en dat lijkt een goede keuze. “Deze wedstrijd is prestatief het meest belangwekkende duel dat onze jonge vereniging heeft gekend”, vertelde voorzitter Rob Boogaard vooraf. “De doelstelling is om binnen 5 jaar een stabiele tweedeklasser te worden.”

De laatste keer dat er door de Leeuwarder formatie in competitieverband werd verloren was uitgerekend tegen de Feansters. In Surhuisterveen schitterde de thuisclub in de eerste helft maar was na afloop toch opgelucht. “Zij zijn wel degelijk één van de beteren in deze klasse”, vond Mark Bosma destijds.

De eerste helft werd een gelijkopgaande strijd na een sterk begin van de gasten. Na een serie hoekschoppen toonde doelman Jelmer van der Meer zijn klasse door een zeker lijkend doelpunt van Amin Ahmed op fraaie wijze te voorkomen. Aan de andere kant waren er kansen voor Harm Vrij en Joost Nieuwenhuis maar Mohite Tibben hield zijn doel maagdelijk schoon. Vlak voor de pauze kopte topschutter Vic Rozendaal een voorzet net naast het doel van Van der Meer. Na de theepauze controleerde ’t Fean ’58 de wedstrijd steeds meer en wachtte geduldig op de kansen die vast zouden komen. Na ruim een uur spelen was het raak. De uitstekend spelende Harm Vrij kopte tegen de lat en de terugkomende bal werd binnengekopt door de ook al prima acterende Jens Hamstra, 0-1. Nauwelijks twee minuten later was het Jens Hamstra die Harm Vrij keurig bediende. Laatstgenoemde liet doelman Tibben kansloos (0-2) en in feite was de wedstrijd hiermee beslist. Sterker nog, de thuisclub was nauwelijks meer bij machte om er een slotoffensief uit te persen en mocht niet klagen toen Jens Hamstra een reuzenkans miste. Ook invaller Dilano van der Elst deed nog van zich spreken maar zijn lob verdween net naast het vijandelijke doel. Uiterst knap speelden de blauwhemden de slotfase uit en toonden zich een ware kampioenskandidaat. “Een geweldig collectief vandaag en op basis van de tweede helft verdiend. Onze degelijkheid is heel lastig voor de tegenstanders.” Wat betreft puntenverlies is Kollum nu de grootste concurrent en dit sterke elftal wacht over twee weken in Kollum.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.