Van de bestuurstafel

Wat een seizoen!! Het seizoen 2017-2018, een voetbaljaargang om nooit meer te vergeten.
5 mei 2018, een dag om nooit meer te vergeten. ’t Fean ’58 kampioen in de 3e klasse B. En wat dik verdiend voor onze jongens. Met nog 3 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 10 punten kampioen zijn, dan is het duidelijk. Het droomscenario om op Bevrijdingsdag de kampioensvlag te hijsen kwam gelukkig uit. Een week eerder in Waskemeer had het ook zo maar kunnen gebeuren, maar door de andere uitslagen werd het een week uitgesteld. Hoe vreemd ook, dat vond iedereen wel prima. Thuis op een zonovergoten sportpark voor veel publiek kampioen worden, als voetballer doe je het daar allemaal voor.
Het bleef nog lang spannend tegen SC Twijzel. Pas een kwartier voor tijd kopte Jens de bevrijdende gelijkmaker binnen en kon het feestvieren beginnen. En een feest werd het!
De wedstrijd begon toen de blauw-wit-rode rook nog nauwelijks was opgetrokken. Door de rookwolken heen werd een 25 meter lang spandoek zichtbaar. Vele uren werk waren daar aan vooraf gegaan. Allemaal prachtig gedaan door Jurre de Haan en Lars From, klasse mannen.
Na afloop opnieuw vuurwerk, bloemen, champagne, de prachtige blauw-wit-rode kampioenssjaals, een écht kampioenslied, de medailles uitgereikt door KNVB-ambassadeur de heer Auke van der Horn, de Harekiten die de longen uit hun lijf bliezen en sloegen en natuurlijk de kampioensschaal uitgereikt door clubcoryfee Renze From (clubman en speler van het laatste kampioensteam uit 1973) aan captain Willem van Kammen. Van deze historische momenten werden prachtige foto’s gemaakt door huisfotograaf Jan Anne Vrij. Waardevol en niet vrij van emotie om dit op een rustig moment terug te zien. Na de ceremonie protocollaire werd het feest in gang gezet door zanger Johan van der Donk die er een geweldig kampioensfeest van wist te maken. Van de hele dag werden filmopnamen gemaakt door een professionele cameraman. Het zijn ongetwijfeld schitterende beelden. De DVD kan bij het bestuur worden besteld.

En dan is het weer voorbij, over tot de orde van de dag, hoewel ik mij niet aan de indruk kan onttrekken dat spelers en leden van onze club nog op een roze wolk leven. Dat is het heerlijke nagenieten wat de hele zomer nog mag duren, daarna gaan we vol overtuiging verder in de 2e klasse. Wij zijn terug!!
Voor onze 2e elftal eindigde de competitie ook op een positieve manier. De doelstelling, handhaving in de 1e klasse, werd behaald. Een groot compliment voor de selectie, trainer Lieuwe van der Wijk en zijn rechterhand Marten van Esch. Clubman Lieuwe gaat ons na dit seizoen verlaten, hij vertrekt naar Suameer. Rationeel een logische en terechte keus, als trainer wil je ook ergens anders in de keuken kijken en proberen je voetbalvisie met een ander team te delen. Het blijft echter van beide kanten een afscheid met pijn in het hart, want Lieuwe is bij ’t Fean ’58 de juiste man op de juiste plaats. Een verbinder en een perfecte schakel tussen jeugd en senioren. We gaan Lieuwe als trainer missen, als Fean ’58-man zal hij nog geregeld op ons sportpark te vinden zijn. “Lieuwe bedankt voor alles wat je voor ’t Fean ’58 hebt gedaan! We wensen je veel succes bij Suameer”.

Het seizoen is nog lang niet voorbij. ’t Fean ’58 bruist, er valt altijd wat te beleven.
Het traditionele Surventotoernooi staat weer voor de deur, vanaf maandag 4 juni is er elke avond jeugdvoetbal te zien op onze velden. En wat te denken van de jubileumweek. Op 23 juni 2018 worden we met z’n allen 60 jaar en dat gaan we vieren. Van maandag 18 t/m zaterdag 23 juni valt er elke avond/dag wat te beleven. De jubileumcommissie heeft een prachtig programma in elkaar gezet. Het wordt voor iedereen een schitterende week, ik heb er zin in!
En dan als klap op de vuurpijl speelt ons kampioensteam op zaterdag 7 juli tegen FC Groningen. Ook dat belooft weer een fantastische dag te worden.
Daarna gaat de deur voor een paar weken op slot en gaan we even niet aan voetbal denken. Tijd voor vakantie en andere beslommeringen. Even de zinnen verzetten is goed, want dan komt iedereen weer fris en fruitig en vol energie aan de start van het nieuwe seizoen.

Ik wens iedereen alvast een fijne vakantie en zie iedereen het volgende seizoen weer enthousiast en betrokken bij onze club, tussen en langs de krijtlijnen.

Namens het bestuur,

Gerard Veenstra