Van de Bestuurstafel!

Onlangs kreeg ik de vraag voorgelegd of ik de GoalGetter ook miste. Over het antwoord hoefde ik niet lang na te denken. Het moment dat 50 jaar lang ons officiële cluborgaan van de persen rolde was een spannend moment. Het moment dat de Goalgetter bij alle leden op de deurmat viel was iets waar iedereen naar uitkeek. Ons prachtige clubblad zorgde voor veel genoeglijke leesuurtjes.
Het antwoord laat zich dus raden: “Jazeker, mis ik de GoalGetter.” En ik weet, velen met mij.
Nadat beide hoofdredacteuren Jacob Hielema en Henk Postma hadden aangegeven de 50 jaar te willen volmaken en daarna te gaan stoppen met het redactiewerk zijn we als bestuur gaan nadenken over het vervolg. Jacob en Henk hadden de lat erg hoog gelegd, want ons clubblad was van een hoogwaardige kwaliteit. Nadat we onze zoektocht naar kwalitatief gelijkwaardige opvolgers hadden gestaakt, hebben we met pijn in het hart besloten te stoppen met het papieren cluborgaan.
’t Fean ’58 bevindt zich daardoor al ruim een half jaar in het GoalGetterloze tijdperk. Dat gat proberen we op te vullen door onze website op te frissen en via dit medium onze leden en andere volgers te voorzien van de nodige informatie. Deze rubriek is daar een aanzet toe, enkele keren per jaar rolt er een verhaal met actuele wetenswaardigheden van de bestuurstafel.

Hoewel onze prestatieteams al weer aan het officiële werk zijn begonnen, hebben we een korte voetballoze periode achter ons liggen. Maar dat ‘loze’ is maar beperkt, want onze jongere jeugdteams voetballen veel in de zaal, de oudere jeugd en senioren zijn volop in training en pakken hun oefenpotjes mee. Maar vooral op het niet voetballende deel van onze club waren onze leden de afgelopen weken actief. Het Oud en Nieuw Feest op het Torenplein kan niet zo’n succes worden zonder onze vrijwilligers. Onder coördinatie van alleskunner Jack Bouw werd de feesttent met behulp van ’t Fean ’58-mensen opgebouwd. Daarnaast werd Nieuwjaarsochtend vanaf 00.00 uur het horecagedeelte in de tent bemand door mensen van onze club. Mede door de inzet van al deze vrijwilligers werd het feest weer een groot succes. Wat ook een groot succes was, was het NK Veldrijden in Surhuisterveen. Onze club leverde ruim 50 vrijwilligers die de organisatie ondersteunden bij de oversteekplaatsen en bij de dopingcontrole. Onze vrijwilligers werden voorzien van een lunchpakket van onze Hoofdsponsor Albert Heijn. Een zeer gewaardeerde geste, waarvoor hartelijk dank. Iedereen van onze vereniging die heeft meegeholpen om het NK Veldrijden tot een succes te maken en daarmee ons dorp prominent op de kaart te zetten, hartelijk dank daarvoor. Als bestuur zijn we trots op jullie inzet.

Op zaterdagochtend 17 februari zijn ook weer veel clubmensen in actie bij de jaarlijkse fietsveldtoertocht. Onze accommodatie is dan met start en finish het kloppend hart van dit evenement. Het jaar 2018 ging van start met een zeer goed bezochte Nieuwjaarsreceptie en een week later het door onze Activiteiten Commissie georganiseerde ‘Flexiblele Makelaar-darttoernooi’. Op deze erg gezellige avond werd fanatiek gestreden om de ‘Sije Veenstra-bokaal’.
Waar ook veel vrijwilligers bij betrokken waren, had te maken met een kleine ramp die ons sportpark trof. Door de storm op 3 januari raakte een ballenvanger met daarin de prachtige reclamedoeken van onze sponsoren zwaar beschadigd. Het koste bijna een dag om met man en macht de restanten af te breken. We beraden ons hoe we de constructie op een degelijke manier weer kunnen gaan opbouwen.

We hebben de koekactie van de Feanstars nog maar net achter de rug, of we gaan verder met de jaarlijkse ’t Fean ’58-verloting. Iedereen ontvangt in week 7 een boekje met 15 loten. Van iedereen wordt verwacht de loten te verkopen en een leeg boekje met de € 15,- uiterlijk 17 maart weer in te leveren.

Nieuw binnen onze club is dat bij het afrekenen in het clubhuis, digitaal betaald kan worden. Hiermee voorzien we in een behoefte van vele leden en ook van mensen van bezoekende verenigingen.

Erg verheugd zijn we dat de contracten met de trainers Mark Bosma en Minno van der Werff zijn verlengd. Het gaat goed met ons vlaggenschip, een nederlaag tegen Minnertsga doet dat positieve gevoel niet verdwijnen. Het kan, met de 1e periodetitel op zak, nog een leuk seizoen worden. Blij zijn we met de aanstelling van Onno van Dijk als trainer van onze B-selectie en daarmee opvolger van Lieuwe van der Wijk. Onno is een oude bekende, hij trainde bij onze club al tweemaal een periode de JO19-1. We zien uit naar de onderlinge samenwerking.

Dit jaar staat in het teken van ons jubileum. Op 23 juni 2018 zijn we met z’n allen jarig, dan worden we maar liefst 60 jaar. De jubileumcommissie, bestaande uit Conny Notebomer, Karla Veenstra, Richard From en Arjen de Jong zijn bezig een jubileumprogramma samen te stellen. In de week van 18 t/m 23 juni vinden er veel activiteiten plaats. Deze feestweek wordt op de zaterdag afgesloten met een wedstrijd van oud 1e elftalspelers tegen Oud-SC Heerenveen en een afsluitend feest. Binnenkort volgt het volledige programma, het belooft een prachtige week te worden met veel variatie. Noteert u daarom deze jubileumweek alvast in uw agenda.

Zo stevenen we af op de beslissende fase in de competitie. Ik wens spelers, trainers en begeleiders alle succes en veel spelvreugde bij het nastreven van de gestelde doelen.

Graag zie ik u binnenkort enthousiast en betrokken bij onze club, tussen en langs de krijtlijnen.

Namens het bestuur,

Gerard Veenstra