Van de Jeugdcommissie

Ook onze vereniging werd afgelopen woensdag opgeschrikt door het vreselijke drama wat zich heeft afgespeeld tijdens het schoolkorfbal in Twijzel. Van onze pupillen zijn Joop Hielkema en Loyd Kloosterman onder de gewonden. Het zusje van Loyd, en dochter van onze leider en 4e elftalspeler Frans, ligt nog ernstig gewond in het ziekenhuis.

We wensen ze heel veel beterschap en veel sterkte de komende tijd.

Onze gedachten en medeleven zijn ook bij de ouders en broertje van het meisje dat helaas aan haar verwondingen is overleden. Woorden hiervoor schieten te kort ……

Dit drama heeft een enorme impact voor basisschool de Bernebrege, het dorp Surhuisterveen en daarmee ook voor onze vereniging. Er zijn er velen van onze leden direct en indirect betrokken bij dit drama.

De jeugdcommissie heeft besloten het pupillenvoetbal wel door te laten gaan maar dan op gepaste wijze. Onze vereniging biedt graag de mogelijkheid aan onze leden, teams en ouders hun belevenissen en verdriet met elkaar te verwerken. Waar ouders dit doen door met elkaar te praten denken we dat het voor de kinderen de beste manier is door ze actief bezig te laten zijn.

We vragen hierbij de leiders om de kinderen komende zaterdag vrijuit te laten voetballen om zo hun zinnen, samen met hun teamgenoten, te verzetten. Na en rondom de wedstrijden kan er in de kantine koffie gedronken en met elkaar gepraat worden, voor wie daar behoefte aan heeft. Prestaties en prestatiegericht coachen zijn op dit moment even niet belangrijk en laten we achterwege. Mocht er een kampioenschap behaald worden door één van de teams dan wordt dit niet gevierd, hiervoor zoeken we op een later tijdstip een geschikt moment.

De teams E2 en E3 zijn wel afgelast, beide teams hebben direct betrokkenen onder de gewonden.

De jeugdcommissie, Gerard Atsma