Verslag kampioenswedstrijd ’t Fean’58 2

SURHUISTERVEEN- ’T Fean 2 had vandaag maar één missie en dat was winnen van vv. Dokkum om daarmee verzekerd te zijn van het kampioensschap in de reserve 2e klasse. Een week eerder werd er een grote slag geslagen door met 1-0 van de toen koploper vv. Veenwouden 2 te winnen. De neuzen van de ploeg van trainer Lieuwe van der Wijk en leider Marten van Esch moesten dit seizoen nog één keer dezelfde kant op. Bij de scenario’s voor een eventuele beslissingswedstrijd met Veenwouden (wanneer zij wonnen van TKB the Knickerbockers en ’t Fean gelijkspeelde) of direct kampioenschap voor Veenwouden (bij winst Veenwouden en verlies ’t Fean) werd geen moment rekening gehouden.
De eerste helft ging gelijk op, al was er een veldoverwicht voor ’t Fean. De grootste kans was voor Jens Hamstra die na een goede actie in het strafschopgebied de bal net over schoot. Al met al was te zien dat Dokkum niets meer te winnen of verliezen had en ’t Fean de druk nog niet helemaal kwijt was. Opvallend was wel dat de technische staf voor zo’n beladen wedstrijd bijzonder ontspannen was en enkele spelers meenden te hebben gezien dat er al wat felicitaties gaande waren.
In de rust werd duidelijk dat v.v. Veenwouden tegen TKB the Knickerbockers was geeïndigd in 1-1. Dit betekende dat het Fean 2 al kampioen was!
Nu bekend was dat het kampioenschap binnen was begon `t Fean 2 beter aan de tweede helft. Bij de Dokkumers was duidelijk te zien dat de vermoeidheid toeslag waardoor de Feansters meer ruimte kregen. Bij vlagen werd er goed gecombineerd en werden er prima kansen gecreëerd. Het creeeren van kansen resulteerde dan ook in een terechte voorsprong. Na voorbereidend werk van Arjan maakte Jens de kans af.
Na de 1-0 was Dokkum 2 de weg compleet kwijt. Door de vermoeidheid die toesloeg bij Dokkum kregen de Feansters meer en meer ruimte. Waar Arjan bij de vorige goal het voorbereidende werk leverde was het dit keer Jens die Arjan bereikte waarna deze de 2-0 kon maken.
Het kampioenschap al binnen en een overwinning binnen handbereik zorgden ervoor dat de druk van de ketel was. De net ingekomen Harold van der Molen was nog niet warm in het veld voor hij al een assist op zijn naam had. De bal van Harold bereikte Arjan van Duinen die zijn tweede van de middag, en de 3-0 van `t Fean 2 binnenschoot.
De prima invalbeurt van Harold bleef niet bij alleen een assist, op aangeven van Pieter-Freerk hoefde Harold alleen nog tegen de bal aan te lopen, van dichtbij faalde de Feanster buitenspeler niet en schoot de 4-0 binnen.
Balletje rondspelen en wachten op het fluitsignaal was het recept voor de laatste 10 minuten. Helaas sloeg de vermoeidheid toe bij `t Fean 2. In de tweede helft kregen de bezoekers één kans, een counter, waar de uitstekend keepende Jos Bijlsma geen antwoord op had.
’t Fean 2 heeft laten zien wat ze het hele seizoen gedaan hebben en dat is strijden als een eenheid. Een eenheid van een goede mix tussen jong en oud. Naast strijd en inzet heeft het team ook laten zien bij vlagen oogstrelend voetbal op de mat te kunnen leggen maar daarnaast de tactiek ‘vrouw en kinderen eerst’ ook niet schuwt voor een positief eindresultaat.