VEV ’67 koploper na ruime zege op ’t Fean ’58

LEEK – Verloor ’t Fean ’58 de vorige wedstrijd tegen koploper Broekster Boys onverdiend door een treffer in de blessuretijd, tegen de nieuwe lijstaanvoerder VEV ’67 uit Leek hadden de Feansters weinig in te brengen. Het klassenverschil was te groot. Op de 5-0 nederlaag was dan ook niets af te dingen.

Toch hield het team van trainer Yko de Boer lang stand. Na een wervelende beginfase van de thuisclub, die zo’n tien minuten duurde, kwam ’t Fean ’58 langzaam onder de druk uit. De grootste kans was zelfs voor de blauwhemden toen Jens Hamstra uit een voorzet van Raoul Dijkstra vanaf 25 meter hard inschoot. Via de vingertoppen van doelman Klaas Kleiker ging de bal net over.
Hard werkend en stug verdedigend bleef ’t Fean ’58 op de been. Tot de veertigste minuut. Binnen de minuut werd de wedstrijd beslist. Eerst scoorde de sterk spelende Vincent de Koning fraai vanaf 25 meter (1-0), een minuut later verzilverde Rense Dijk een discutabel gegeven strafschop (2-0).

De tweede helft werden de Feansters bij vlagen weggespeeld. De Friezen toonden hun goede wil, maar op het goede combinatiespel van de Groningers hadden ze geen antwoord. Na zeven minuten gooide Jacob Tjoelker de wedstrijd in het slot (3-0). ’t Fean ’58 leek wat terug te doen, maar de doorgebroken Erwin Vos knalde tegen de keeper op. De gastheren bleven druk houden. De 4-0 en de 5-0 (beide doelpunten gescoord door Rense Dijk) was het logische gevolg. Dat het daarbij bleef kwam omdat de uiterst snelle Jeffrey Visser geen geluk had met zijn schoten. Hij raakte eerst de paal en daarna nog eens de lat.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.