Voorbeschouwing ’t Fean ’58 – vv Heerenveen

Komende zaterdag moet ’t Fean ’58 het opnemen tegen zondag eersteklasser vv Heerenveen voor de eerste knock-outronde van de districtsbeker. De wedstrijd, gespeeld op Sportpark ’t Ketting in Surhuisterveen, begint om 17.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Brinkman uit Drachten.

De blauwhemden van trainer Mark Bosma hadden in de groepsfase genoeg aan overwinningen tegen Rolder Boys (4-0) en GOMOS (4-1) om door te stomen naar de volgende ronde. Hiermee werd het verlies in het eerste duel, 1-0 in en tegen Jubbega, meer dan goedgemaakt.

vv Heerenveen, spelend in het iconische pompeblêdenshirt, moest het in de groepsfase van de beker doen met één overwinning. In het uitduel tegen VVI uit Idskenhuizen, tevens competitiegenoot van ’t Fean ’58, werd er met 0-4 gewonnen. De thuiswedstrijden tegen Balk en FC Wolvega leverden beide een doelpuntloos gelijkspel op.

De mannen in vorm aan Fean ’58 zijde zijn op dit moment Jens Hamstra en Erwin Tabak. Beide wisten in de afgelopen twee wedstrijden driemaal het net te vinden. Na de zeperd tegen SC Joure wisten de Feansters de laatste twee duels te winnen, waaronder afgelopen zaterdag tegen SC Stiens. Een dik uur moest er met tien man, na een rode kaart voor John Notebomer bij een 0-0 tussenstand, gevochten worden voor de overwinning. De vechtlust werd omgezet in een verdiende 4-1 overwinning, na doelpunten van André van der Molen, Jens Hamstra en tweemaal Erwin Tabak. Na deze overwinning bivakkeert ’t Fean ’58 op de zevende plaats in de tweede klasse.

De bezoekers uit het Friese Haagje staan momenteel op de tweede plaats in de eerste klasse. Afgelopen zondag werd er 1-1 gespeeld tegen koploper SWZ Boso Sneek, en de week daarvoor werd het een doelpuntloze wedstrijd tegen bijna hekkensluiter Roden. Het belooft in ieder geval een mooi duel te worden tussen beide ‘Feanster’-ploegen.

Graag tot zaterdag op Sportpark ’t Ketting voor dit mooie bekerduel, de entree voor deze wedstrijd is gratis!