Voorlopige indeling 2016-2017

Voetbalseizoen 2016-2017
Al enige tijd zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen. Daar komt veel bij kijken. Voordat onze teams straks in augustus de trainingen weer kunnen aanvangen maken vele vrijwilligers overuren. We zijn dan ook erg blij met deze vrijwilligers die het jeugdvoetbal in Surhuisterveen een warm hart toe dragen en het mogelijk maken dat er iedere week weer gevoetbald kan worden. We nemen u graag mee in onze voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Indeling
Afgelopen seizoen zijn we begonnen met de aanstelling van coördinatoren op elke leeftijdsgroep. Deze 9 coördinatoren vormen samen met een drietal commissieleden de technische commissie van de SJO Feanstars. Het eerste half jaar werd voornamelijk gebruikt om tot een gezamenlijke visie te komen. Deze visie is inmiddels opgenomen in het beleidsplan van de SJO Feanstars. Vanaf februari is er gewerkt aan de indeling van de teams voor volgend seizoen. Het mag duidelijk zijn dat hier niet over één nacht ijs is gegaan. De technische commissie doet een voorstel betreffende de teams en de indeling. Hoeveel teams kunnen we maken en wie speelt er in welk team. Ze proberen iedere speler zo goed mogelijk in te delen. Dat doen ze als eerste door te selecteren op voetbalkwaliteit, maar ook kijken ze naar de teamsamenstelling of wellicht zijn er bijzondere omstandigheden. Vervolgens is deze indeling door Feanstarscommissie vastgesteld.
Voor een aantal spelers zal voor volgend seizoen dispensatie worden aangevraagd omdat we ook voor hen het speelplezier zoveel mogelijk nastreven. Met de ouders van deze betrokken spelers is hierover overleg geweest.

Nieuwe benamingen
Het zal even wennen zijn maar vanaf volgend seizoen zullen de oude benamingen in het jeugdvoetbal verdwijnen. De aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar). C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren. Feitelijk verandert er dus niets. Alleen heet het B1-elftal straks O17-1 en de D4 heet O13-4.

JO19 (A-teams)
Verheugd zijn we dat we voor volgend seizoen twee A-elftallen gaan inschrijven. Dit betekend dat we alle jongens in deze leeftijdscategorie zoveel mogelijk kunnen laten voetballen. Hiervoor hebben we wel een aantal B-junioren vervroegd moeten doorschuiven maar zoals gezegd; het is de enige manier om iedereen zoveel mogelijk speeltijd te garanderen. De JO19-1 heeft zich dit jaar gehandhaafd in de 1e klasse en de JO19-2 zal uitkomen in de 2e klasse. De teams zijn op sterkte ingedeeld.

JO17 (B-teams)
Net als dit seizoen hebben we ook volgend seizoen twee B-teams. De JO17-1 zal net als dit seizoen uitkomen in de 1e klasse en de JO17-2 speelt, ook net als dit jaar, in de 3e klasse. Ook deze teams zijn op sterkte ingedeeld.

JO15 (C-teams)
In de C-junioren kunnen we de huidige drie teams continueren. Dat geldt ook voor de indeling van de competities. De JO15-1 speelt weer 1e klasse, de JO15-2 weer 2e klasse en de JO15-3 komt weer uit in de 4e klasse.

MO15 (MC)
Ook volgend seizoen wordt er weer een meisjesteam ingeschreven. We gaan een elftal inschrijven, maar willen graag nog een aantal speelsters erbij. Dus wil je meespelen met ons meisjesteam, meld je aan bij de SJO Feanstars! De MO15-1 komt uit in de 1e klasse.

JO13 (D-teams)
Hier worden, net als vorig seizoen, weer 4 teams ingeschreven. De JO13-1 is afgelopen seizoen kampioen geworden in de 1e klasse wat betekend dat ze volgend seizoen hoofdklasse gaan spelen. Omdat ook de JO13-2 afgelopen seizoen kampioen werd verwachten we dat dit reëel is. De JO13-2 komt volgend seizoen uit in de 2e klasse en de JO13-3 en de JO13-4 in de 3e klasse. Er is geselecteerd op sterkte en evenwicht in het elftal (wat betreft aanvallers, middenvelders en verdedigers) bij de JO13-1 en JO13-2. Van de JO13-3 en JO13-4 zijn twee gelijkwaardige teams gemaakt, uiteraard ook hier rekening houdend met het evenwicht aan aanvallers en verdedigers in het elftal.

JO11 (E-teams)
We hebben weer vijf E-teams ingeschreven voor volgend seizoen alhoewel we ook hier nog wel een paar leden kunnen gebruiken. De JO11-1 is ingedeeld op sterkte en wordt net als vorig jaar ingeschreven voor de hoofdklasse. Bij alle overige teams is, waar mogelijk!, rekenschap gehouden met leeftijd, vriendjes, school en evenwicht in het team.
Denk hierbij aan verdedigers, aanvallers en keepers.

JO9 (F-teams)
Er worden weer 6 teams ingeschreven in deze leeftijdscategorie waarbij de JO09-6 in de Fair Play competitie zal uitkomen. Ook hier geldt dat de JO9-1 op sterkte is geselecteerd en dat in de JO9-6 de allerjongste spelers uitkomen. Bij alle overige teams is, waar mogelijk!, rekenschap gehouden met leeftijd, vriendjes, school en evenwicht in het team.
Denk hierbij aan verdedigers, aanvallers en keepers.

JO7 (MP-teams)
Er is op dit moment één team ingeschreven maar we verwachten bij aanvang van het seizoen nog wel de nodige aanmeldingen van nieuwe jonge spelertjes.

Leiders en trainers
Nu de teamindelingen klaar zijn is de technische commissie ook gestart met zoeken en benaderen van trainers en leiders voor de teams. Gelukkig gaat dit op een veelal positieve manier en iedereen is over het algemeen van goede wil wanneer het de begeleiding van de teams betreft. Maar er moet wel worden gezegd dat er voor verschillende teams nog begeleiding wordt gezocht. Welke vacatures er nog zijn, wordt duidelijk bij de teamindeling. Er staat dan bij het betreffende team geen leider en/of trainer genoemd. Natuurlijk hopen we dat deze lege plekken zullen worden ingevuld, helpt u hieraan mee?.
Mocht dit onverhoopt niet lukken, hebben wij als Feanstarscommissie besloten deze functie per week in te vullen met een ouder volgens een vooropgesteld schema zodat een ieder onderling kan ruilen. Dit verdient absoluut niet onze voorkeur.

Scheidsrechters
Zonder scheidsrechters geen voetbal. We zijn ook bezig om ook voor volgend seizoen dit weer goed te regelen. Met name voor de oudere jeugd is het lastig om elke week een scheidsrechter te vinden. Volgend seizoen gaan we leden die dit willen, begeleiden in het fluiten van wedstrijden. Dit kan door pupillenwedstrijden te fluiten maar ook door het volgen van een scheidsrechtercursus, die we samen met andere verenigingen, willen organiseren. Als je belangstelling hebt om volgend jaar wedstrijden te fluiten en hierin begeleiding te krijgen geef dit dan door aan Gerard Atsma.

Vragen?
Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden dan kunt u terecht bij de leden van de SJO Feanstarscommissie of bij de coördinatoren. Namen en telefoonnummers staan in de informatiegids voor ouders, uitgegeven door de SJO Feanstars.

De voorlopige indeling 2016-2016 vindt u bij deze link:  Voorlopige Indeling 2016-2017

De Feanstarscommissie