Foto update | VVI speelt ’t Fean ’58 naar nieuwe nederlaag

IDSKENHUIZEN – ’t Fean ’58 heeft dit seizoen de smaak van de overwinning nog niet geproefd. In Idskenhuizen werd het tegen VVI een 5-0 nederlaag. “Bij zo’n uitslag kun je nooit zeggen, dat de nederlaag niet terecht was, al vind ik de uitslag wel geflatteerd”, zegt Yko de Boer, de trainer van de Feansters. Johannes Lindeboom was met drie doelpunten de grote man bij de thuisclub. De week daarvoor tegen Kollum scoorde hij ook al drie keer.

Eén punt uit vijf wedstrijden met slechts twee doelpunten voor, waarvan ook nog een eigen doelpunt. Cijfers, die genoeg zeggen: ’t Fean ’58 heeft problemen met scoren. Niet alleen dat, het weet zich ook moeilijk kansen te creëren. Al kreeg het in de wedstrijd tegen VVI met name in de tweede helft volop kansen. “Jammer dat de bal er dan niet in wil”, blikt De Boer na. “De uitslag geeft ook niet de veldverhouding weer. Daarom vind ik het zo jammer voor de jongens dat ze zo’n dikke nederlaag aan de broek krijgen, want ze hebben er hard voor geknokt.”

De blauwhemden begonnen goed aan de wedstrijd. Yko de Boer: “Ik vond dat wij de eerste twintig minuten zelfs de bovenliggende partij waren”. Tot de eerste goal hadden beide ploegen nog geen kans gecreëerd. In de 23e minuut was het onverwacht raak. Menno de Vries gaf voor op Johannes Lindeboom, die zijn eerste van de middag binnentikte (1-0). “Toen knakte er wat bij ons.” Tobias Draaisma testte daarna de goed keepende Theo van der Meer nog tweemaal. In de 37e minuut moest hij toch capituleren bij een vrije trap van aanvoerder Ronald de Jong (2-0). ’t Fean ’58 wist daar niets tegenover te zetten.

“Je hoopt in de tweede helft dat de aansluittreffer dan snel valt”, vond Yko deBoer. En dat leek ook te gebeuren toen John Notebomer zijn afstandschot net naast zag krullen. Er kwamen meer mogelijkheden, weer via Notebomer en Joost Nieuwenhuis. “Maar wij zitten momenteel in een situatie, dat niets lukt en veel mis gaat”, wist de Feanster oefenmeester. Het doelpunt viel dan ook aan de andere kant. Johannes Lindeboom scoorde uit een onoverzichtelijke situatie de 3-0. VVI liep via Jan Faber uit tot 4-0, waarna Johannes Lindeboom in de blessuretijd nog de 5-0 op het scorebord bracht. Yko de Boer: “We kregen in de tweede helft genoeg kansen, maar VVI speelde veel directer. Zo ver zijn wij nog niet.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden