Foto update | Weer net niet voor ’t Fean ’58

SURHUISTERVEEN – ’t Fean ’58 tegen Berlikum: 1-1. De wens in het voorwoord van het programmaboekje om zaterdagmiddag eens een hele wedstrijd de baas te zijn kwam helaas niet uit. Wederom was een aardige eerste helft waarin de thuisclub heer en meester was niet genoeg voor de volle buit. Op basis van de wederopstanding van de gasten na de theepauze was de puntenverdeling terecht.

De teleurstelling bij Yko de Boer na afloop was groot. “Wij doen anders niet dan de punten weggeven. Dat gevoel heb ik nu ook”. Dat dit te vaak gebeurt is overduidelijk. De Boer: “En daar komt bij dat ik het gevoel heb dat niet iedereen tevreden is over onze beslissingen vanmiddag.” De geplaagde oefenmeester doelde hiermee op de wissel die in de tweede helft werd toegepast. Dat Erwin Tabak in het veld werd gebracht was niet meer dan logisch. Dat dit ten koste ging van routinier Joost Nieuwenhuis viel niet bij iedereen in goede aarde. Het was Nieuwenhuis die na twintig minuten spelen eigenhandig de wedstrijd openbrak. Een prima actie en dito voorzet belandde voor de voeten van Raoul Dijkstra. De snelle buitenspeler rondde prachtig af (1-0). Dijkstra was in het eerste bedrijf een ware plaag voor zijn directe tegenstander. Het wachten was op een tweede treffer maar net als een week eerder tegen VIOD lukte het weer niet.

Na de theepauze voltrok zich hetzelfde scenario als zo vaak. Bij de Feansters leek de koek op en Berlikum nam het heft in handen. Het leidde na ruim een uur op de klok tot de gelijkmaker. Yannick de Boer kopte een voorzet achter de kansloze doelman Theo van der Meer (1-1). Ondanks een heel klein offensiefje met een knal van invaller Edbert Groen als hoogtepunt blijft het sprokkelen voor de blauwhemden. Teamleider Klaas Meinsma van Berlikum was best blij met het behaalde punt. “In de eerste helft hadden we werkelijk niets in te brengen.” “En daarom zijn we blij met dit resultaat”, vond ook de na één seizoen alweer vertrekkende oefenmeester Janco Croes van de gasten.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.