Wietze Poortinga prolongeert DFM-dartstitel

De twaalfde editie van jaarlijkse Darttoernooi, voor de tweede maal gesponsord door De Flexibele Makelaar, is gewonnen door Wietze Poortinga. In een zinderende finale won hij met 5-4 van Marc Ytsma, die ook al eerder het toernooi op zijn naam schreef.

Met een recordaantal deelnemers van 43 mannen en vrouw was het toernooi een groot succes. Vanaf 18.00 werden de eerste pijltjes gegooid door jong en oud. Na het spelen van in totaal 285 legs waren de koplopers van elke poule bekend, en kon er worden begonnen met het knock-outsysteem. Na spannende wedstrijden in de tweede ronde en de kwartfinales bleven er vier halve finalisten over. Marc Ytsma won hierin van Hendrik Stoker, en Wietze Poortinga versloeg Johan de Jong in een spannend duel. In een gelijk opgaande finale trok uiteindelijk Wietze Poortinga aan het langste eind, en mocht hij voor het tweede jaar op rij de wisselbeker, uitgereikt door Eddy van der Velde van de Flexibele Makelaar, en de bloemen mee naar huis nemen.

De activiteitencommissie kijkt met een tevreden gevoel terug op een mooie dartavond en wil dan ook de deelnemers, vrijwilligers en sponsor bedanken voor het mede mogelijk maken!

Dartkampioenschap4 Dartkampioenschap2 Dartkampioenschap1 Dartkampioenschap3